Nieuwsbrief 27 mei 2024

27/05/2024 - Het kwakkelweer blijft de constante in dit vliegseizoen maar dat neemt niet weg dat we al meermaals konden genieten van mekaar en van een mooie blauwe lucht.

SMAC "Memorial Patrick Peetersem"

Samen met onze vrienden van SMAC kwamen we op het idee om ter ere van Patrick een jaarlijkse memorial te organiseren. Zoals zo vaak dit jaar leek het weer twijfelachtig maar de aanwezigen hebben volop kunnen vliegen in de prachtige Sint-Truidense omgeving.
Na 2018 besloot SMAC om minstens tijdelijk geen BiGGS treffens meer te organiseren. Als BiGGS bij hun (ver buiten het vliegveld) brokken maakt dan zit SMAC mogelijks met de "gebakken peren" was hun achterliggende gedachte. Die gedachte klopt enigszins en bij BiGGS blijven we werken om al onze treffens zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dit is ook het bestuur van SMAC niet ontgaan en ze misten onze fijne jaarlijkse passage. Daarom werd ter ere van Patrick besloten om met de grootste voorzichtigheid en respect terug twee vliegdagen per jaar te organiseren.
De eerste editie was qua opkomst misschien wat schuchter, maar dat maakte de fijne sfeer er zeker niet minder om. Er was naast het vliegen ruimte en tijd om stil te staan bij de vrienden die we verloren en de vriendschappen die ons leven zoveel rijker maken.
Maggie en de ouders van Patrick waren zaterdag aanwezig en we hielden een mooi moment van stilte om onze vriend Patrick te eren. Op de BBQ waren er 65 aanwezigen, wat aantoont hoe graag Patrick was gezien bij SMAC, BiGGS en alle andere verenigingen waar hij lid van was. Dit was echt een mooi weekend met plaats voor vliegplezier maar ook voor bezinning en emotie. Een lokaal lid maakte een mooi drone-filmpje. Je kan het hier bekijken op YouTube.

20240527_Memorial_PP.jpg

Welkom nieuwe leden

Na het treffen in Tongeren waren we blij om u te melden dat onze ledenaantal was gegroeid. Ook in de afgelopen maand zijn er weer een aantal piloten die onze groep hebben vervoegd en we heten hen graag welkom op onze treffens.
Bij deze welkom aan:
Bert Blezer
Loek van Mulken
Clemens Swalue
Peter voets
Herbert Mols
Rob extra
Robbert de Wit

Ter Apel

Ter Apel staat als volgende treffen op ons programma. Het is altijd leuk om op het grote vlakke vierkante veld te vliegen en met Ingrid in de kantine zullen we ook dit jaar weer goed worden verzorgd. Enkele van onze leden kunnen er dit jaar door ziekte niet bij zijn, en we missen hun telkens op de treffens. We kijken ondanks enkele afwezigen toch weer naar uit om het veld netjes gevuld te krijgen. Schrijf je aub hier in.

What's next?

In een komende nieuwsbrief hebben we het uitgebreider over onze 20e feesteditie in Pottes, maar ook over het IGG treffen in Sittard waar we met zijn allen welkom zijn.

Met vliegende groet, namens het bestuur,
Bert