Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 05 februari 2024

"De blaadjes krijgen bomen" zong Jan de Wilde in zijn vrolijk lentelied. Zo ver zijn we helaas nog net niet, maar wat mij betreft mag het er stilaan gaan aankomen.

Kerstwensen

Barbara en Jeroen maakten tijd om een warme kerstkaart voor alle leden te maken.
Heel het BiGGS bestuur wenst jullie fijne feesten.

Voorlopige agenda 2024

Black Friday, we kunnen er niet omheen kijken en daarom willen sommigen graag hun vakantie rondom onze treffens plannen. Vandaar dat we graag onze voorlopige agenda in deze nieuwsbrief aankondigen.

Reminder Someren

Het treffen in Someren wordt alweer het laatste van een mooi seizoen. BiGGS kijkt er naar uit om er een laatste keer dit jaar een feest van te maken.

Reminder Pottes

Pottes is een week lang vliegplezier, maar ook een treffen waarin heel wat gebeurt. Daarom sturen we nu nog een briefje rond met een reminder en nog enkele last minute onderwerpen.

Wat moeten we zonder onze dames?

Ruud merkte terecht op dat er in het verslag van Tongeren weeral heel veel foto's van vliegtuigen te zien waren, maar dat we zijn vergeten om ook een fotootje van de dames te posten.

Landen van een zwever met flaps

Laatst hoorde ik wat verhalen waarbij het duidelijk was dat er wat verwarring is over het landen van modellen met flaps én remkleppen. We zien ook dat er steeds mooiere modellen komen die uitgerust zijn met allerlei vormen van Liftverhogende kleppen en remmende elementen.

UPDATE: Geen Camping meer bij PMF

vandaag, 6 april, heeft Koen Achten bericht gekregen dat er NIET meer mag worden gekampeerd op het militair domein. Er zijn alternatieve campings en we proberen door te zetten.

info bij wetgeving modelvliegen

BiGGS heeft opnieuw een poging gedaan om wetgeving voor "piloten op afstand" die in het buitenland willen vliegen wat te duiden. Onderstaande info is wellicht onvolledig en zeker niet bindend. Wie aanvullingen vindt bij deze info mag ze zeker doorsturen, dan nemen we ze mee op in dit bericht.

Santé !

Met een glaasje bubbels hier naast mijn laptop wens ik alle leden alvast een heel fijn oudejaar en een schitterend nieuw jaar toe.