Nieuwsbrief juli - deel 2 (Pottes)

14/07/2017 - Gedetailleerde info voor de deelnemers van het treffen in Pottes. Indien je niet naar het treffen in Pottes komt hoef je dit niet te lezen of op te slaan, deel 1 van 13 juli is dan het enige dat jou aanbelangt.

De langetermijn weersvoorspellingen voor de eerste helft van het treffen zien er alvast goed uit. Meestal droog weer met wel wat frisse temperaturen voor de tijd van het jaar maar zeker zo belangrijk, weinig wind. Wij kregen ondertussen ook uit Pottes een eerste indicatie betreffende hun prijzen voor eten en drinken toegestuurd: maaltijd met hammen € 15,00, BBQ 2 stuks vlees € 15,00, BBQ 3 stuks vlees: € 17,00, maaltijd kinderen: € 8,00, Frisdranken, koffie, glas wijn of pint Jupiler bier slechts € 1,50 ! Witbier, Palm, Kriek of stuk taart: € 1,80 en tenslotte Leffe blond of bruin: € 2,50. Democratischer kan het moeilijk, permanent gekoeld en in de tent, onnodig dus om bakken Heineken de grens over te smokkelen voor dit treffen ;-)

Alhoewel club Eole initieel pas de eerste BiGGS mensen wou zien vanaf maandag 24 juli, hebben wij achteraf bekomen dat gezien er leden van heel ver moeten komen en niet wilden vastzitten in de legendarische structurele weekfiles rond Antwerpen en Brussel, de camping reeds op zondagavond 23 juli mag gebruikt worden mits strikte inachtname van volgende overeenkomsten:
1) ten vroegste de kampeerweide oprijden na 18u (stop ergens onderweg mocht je te vroeg zijn).
2) ga op het campingplan bij de toiletwagen kijken waar je voertuig en aanhanger mag staan.
3) het vliegplein niet betreden en niet vliegen met wat dan ook, zolang er nog leden van Eole aanwezig zijn die zondag.
4) Noch water noch elektriciteit zullen voor maandag in de loop van de dag afgetapt mogen worden
5) BiGGS leden en hun families blijven op de kampeerweide en indien er iets ter plaatse moet geregeld moet worden zal Laurence er voor zorgen. Laurence is trouwens voor de ganse duur van het treffen BiGGS coördinator en heeft alle adressen en telefoonnummers van de dichtst bijgelegen hulpdiensten, apotheker, dokter en veearts, en spreekt vloeiend Frans om U daarbij te helpen.

Yves (de boer) heeft gevraagd om niet overal verspreid op zijn weide te gaan staan en de kampeerders meer te groeperen van boven naar onder rekening houdend met voldoende brandgangen en plaats om de brouwer, gemeentewerkers en de tractor van Yves vlot te laten circuleren tijdens frequent aan- en afvoer van allerlei materialen. BiGGS leden die met wagens, bestelwagens en/of aanhangwagens komen vliegen mogen niet meer blijven parkeren op de kiezeltjes naast het plein. Deze gewone parking moet beschikbaar blijven voor de niet-vliegende bezoekers en clubleden van Eole. BiGGS leden mogen de parking alleen gebruiken om hun toestellen te laden of te lossen. Hun voertuigen/aanhangers dienen daarna op de aanliggende speciaal voor hen gereserveerde parking op het gras tussen de kiezelstenen en de camping geparkeerd te worden. Om dit allemaal wat duidelijker te maken voor iedereen heeft Bert (net zoals voor Tongeren) een plattegrond getekend en iedereen wordt verzocht zich daar naar te voegen hoewel er op de grond geen individuele markeringen zullen aangebracht worden.

Pottes_parking_small.png

In Pottes mogen we geen gebruik maken van de lokale clubkantine. De brouwer plaatst echter reeds vanaf dinsdag grote gevulde koelkasten in de tent met soms kartonnen met bierglazen ernaast. Dit is een service in samenspraak met BiGGS, club Eole en de brouwer, en is louter gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Schendt dit niet en vul aub jullie naam op het bijliggend blad en trek daarna streepjes onder de respectievelijke drankkolom. Indien jullie glazen gebruiken, breng deze elke morgen terug afgewassen mee, samen met het leeggoed, en plaats alles terug in de correcte kartons en bakken. Kom spontaan vrijdagavond alles tezamen afrekenen bij het BiGGS bestuur. Vanaf zaterdag wordt individueel met tickets van de lokale club gewerkt. Tot nu toe heeft dit systeem goed gewerkt en was het gat in de kas niet overdreven, kunnen we het dit jaar zonder gat of verloren glazen proberen?

Gezien Mira ondertussen reeds opgegroeid is tot een flinke juffrouw werd het tijd om opvolging te vinden voor haar o zo geapprecieerde bakkersronde. De opvolging lijkt verzekert want dit jaar zal ze Jo-An (dochter van Bert) de knepen van het vak leren zodat we kunnen blijven genieten van een ontbijt met vers brood, pistoleekes of croissants. Zij zullen samen de bestellingen van de broodjes opnemen en de verdeling ervan verzorgen, beiden zijn nog te jong om met de wagen te rijden en gezien het ophalen nog niet met Drones kan gebeuren, vragen wij of iemand met een auto bereid is om ‘s morgens naar de bakker te rijden. Vrijwilligers, gelieve zich de avond voordien aan te bieden bij Bert om de lijst op te pikken.

Op culinair gebied weten de meeste leden dat die hespen en BBQ een echte aanrader zijn, en de grote kommen met punch/sangria zeer verfrissend zijn maar ook wel verraderlijk. Op zaterdag zal deze pas ‘s avonds opgediend worden en de leden worden daarna gevraagd om in de grote tent te blijven voor het traditioneel uitwisselen van de geschenken, dit jaar reeds voor de 15de keer. Ook het 40 jarig bestaan van de Waalse overkoepelende modelvereniging AAM (zoals de VML of KNVvL) zal er de nodige aandacht krijgen. De tent wordt mede door vrijwillige BiGGS leden de zaterdag voor het treffen opgetrokken. De vrije gedeelten ervan kunnen door de leden gebruikt worden om tijdens de weekdagen gedurende de nacht hun gemonteerde toestellen te stallen. Gezien ongeveer elke dag de brouwer of gemeentearbeiders vanaf ‘s morgens extra materiaal komen brengen, wordt aan de leden gevraagd om reeds ‘s morgens vroeg hun toestellen uit de tent te halen, zo niet kan veiligheid ervan niet gegarandeerd worden tijdens de werkzaamheden.

Pottes is de enige club waar ze vragen om bij LOCAL-OPS de BIGGS-BOX plat te leggen. Wij voorzien dan ook tijdens de kalme aanloopdagen om voorlopig alleen met een grondmarkering te werken waarnaast we de emmers en de infoborden gaan leggen. Vanaf we MIXED-OPS opereren zullen we de BiGGS-BOX normaal rechtzetten.

Voor degenen die het veld in Pottes niet weten liggen is het gebruik van GPS geen overbodige luxe. Adres en coördinaten hebben betrekking op de kleine doodlopende veldweg die naar boven vertrekt tegenover de oude vierkanthoeve. Als je op onze website inzoomt op de kaart en dan satellietweergave selecteert, zal je zien dat die foto genomen werd tijdens het BiGGS treffen van 2016 en krijg je een idee van de situatie ter plaatse. GPS adres en coördinaten zijn:
Rue du Palais 58, 7760 Pottes, Belgium
GPS-coordinates: 50.719493, 3.429406

Tot in Pottes,
Laurence, secretaris BiGGS