Nieuwsbrief augustus 2017

11/08/2017 - Hier alweer een maandelijkse nieuwsbrief, wat vliegt de tijd toch voorbij. Met Grevenbroich voor de deur (voor alle duidelijkheid is dit geen BiGGS treffen) hebben we besloten deze nieuwsbrief iets vroeger te publiceren. Een later verstuurd informatie bulletin zal alle praktische informatie bevatten die nuttig is voor de deelnemers aan het BiGGS treffen van St-Truiden.

Na het geslaagde maar winderige Pottes treffen durf ik mij niet meer te wagen aan lange termijn voorspellingen, meteo zal waarschijnlijk nooit tot de exacte wetenschappen behoren en eieren naar de Clarissen brengen (typisch Belgische traditie) is in de tijd van fitronilbesmetting ook al geen garantie meer. We kunnen alleen maar snakken naar dat weertje waarvan we verleden jaar in St-Truiden mochten genieten. De inschrijvingen voor Sint-Truiden zijn al even geopend, dus maak aub even tijd om alvast in te schrijven (van zodra je weet of en wanneer je komt).

Wij anticiperen alvast op een grote opkomst gezien dit steeds een zeer populair treffen geweest is, mede door de relatief gunstige ligging, een perfecte infrastructuur met een groot clubhuis én de verdienstelijke Patrick Peetersem als coördinator ter plaatse. Het treffen zelf telt dit jaar drie volwaardige effectieve vliegdagen (vrij,zat,zon) maar kampeerders zijn er welkom van woensdag tot woensdag. Voor meer details verwijs ik jullie graag naar onze website.

Alhoewel dit het laatste BiGGS treffen als zodanig is voor 2017, komt er nog een kans om met elkaar te zijn en te vliegen op de sleepcursus die door Wim Sanders georganiseerd wordt op zijn veld te Someren. Gezien er om te leren slepen zwevers van allerlei pluimage nodig zijn, worden ook al de BiGGS zweefleden uitgenodigd op dat weekend. Noteer alvast de datums van 7 en 8 oktober in jullie agenda’s, met indien slecht weer de reservedatums 14 en 15 oktober. Kamperen zal kunnen in een privé camping op 500m van het veld maar voor verdere details over de modaliteiten zullen jullie moeten wachten tot de nieuwsbrief van september.

Nieuw voor dit jaar is dat we de jaarvergadering voor de leden willen laten doorgaan op zondag 10 september om 9u30 in St Truiden, dit om te vermijden dat we (zoals traditiegetrouw) in februari een ganse dag moeten uittrekken en vele kilometers rijden om alleen maar beslissingen van bestuur en ALV te aanhoren. Het idee is dat we in St Truiden reeds een vrij goed beeld hebben over de financiële balans, de geplande treffens en de veranderingen die we denken door te voeren voor het volgend seizoen. Dit willen we voorleggen aan onze aanwezige toegetreden leden en hun mening daarover horen. In de loop van de dag mogen jullie individueel of collectief verder de reeds wat beter doordachte meningen met het bestuur uitwisselen. We willen deze vergadering niet al te lang maken, zodat we tijdig met de briefing en het vliegen kunnen starten. Door de doorgedreven digitale puike boekhouding van penningmeester Carel zal het dit jaar ook mogelijk zijn om onze rekeningcommissarissen vanop afstand hun controles te laten uitvoeren. In de winter zal de statutaire ALV voor de effectieve leden plaatsvinden, waarin o.a. de definitieve resultaten van het boekjaar 2017 en de begroting voor 2018 goedgekeurd kunnen worden. Na de ALV mag je zeker een verslag verwachten in je mailbox.

Hiermee hopen we dat jullie merken dat de intentie om BiGGS vanaf 2017 transparanter en efficiënter te laten draaien geen loze beloftes waren. We willen BiGGS graag een dynamische organisatie laten worden waarin de leden meer betrokken raken. We merken dat de natuurlijke, initiële terughoudendheid van sommigen tegen hervormingen stilaan plaats maakt voor een acceptatie en zelfs publieke goedkeuring van onze werkwijze op diverse gebieden. Tijdens dit eerste jaar van een grotendeels vernieuwd bestuur was het dikwijls aftasten, maar wij hopen stilaan het vertrouwen gewonnen te hebben van alle BiGGS leden. Zoals al eerder gezegd blijven we open staan voor alle opbouwende kritiek.

Als afsluiter wil ik nog vermelden dat we zo fier zijn om bij BiGGS te behoren dat de autostickers snel aangekocht werden door de leden. Het was echter meteen duidelijk dat mensen met campers, caravans en bestelwagens nood hadden aan grotere exemplaren met contrasterende kleuren voor hun voertuigen. Die grote sticker kan ook aangebracht worden op de achterruit van een auto, maar Belgen doen dat op eigen risico want sommige autokeuringen maken ook daarover al problemen. De grote stickers zullen dezelfde grafiek hebben als de kleine ... maar dan groter. Gezien onze voorzichtige financiële aanpak willen we echt geen stock aanmaken en hebben beslist om de grote stickers slechts eenmalig op bestelling te laten produceren aan dezelfde hoge kwaliteit. Degenen die grote stickers wensen moeten mailen naar Bert via info@flytobiggs.com vóór 20 augustus. De stickers zullen we in Sint-Truiden meebrengen. Als er vraag is organiseren we volgend seizoen nogmaals een inschrijving voor grote stickers.

Gelieve duidelijk jullie bestelling te plaatsen uit volgende keuzes:
80cm breed: wit, zwart, rood, blauw, grijs: €33,-/stuk
80cm breed: zilver (zoals op de kleine stickers): €44,-/stuk
120cm breed: wit, zwart, rood, blauw, grijs: €40,-/stuk
120cm breed: zilver (zoals op de kleine sticker): €54,-/stuk

Laurence, secretaris BiGGS