Verduidelijking bij lidgeld 2017

22/01/2017 - Gezien de vele reacties willen we de motivatie achter het nieuwe lidgeld proberen te verduidelijken.

Beste Biggsers,

naar aanleiding van onze nieuwsbrief ontvingen we reacties met lof over de mooie agenda en omdat het lidgeld nu is vereenvoudigd, maar er kwamen ook wel wat kritische vragen. Daarom lijkt het ons gepast om een extra woordje uitleg te geven. In onze zoektocht naar administratieve vereenvoudiging kwamen we er bij uit dat het kamperen de afgelopen jaren ongeveer drie keer zoveel inkomsten genereert dan dat het kosten met zich meebrengt. Verder kunnen we op de meeste treffens ook qua parking niet terecht zonder dat de gastclub een extra terrein voorziet. Dit terrein werd tot op heden enkel door de kampeerders vergoed. Zonder de “die hards” die een ganse week kamperen én verteren bij de lokale club zou BiGGS voor die clubs een stuk minder interessant worden, en we zouden zo voor hen de hoofdreden weghalen om ons telkens uit te nodigen. Het lijkt ons dan ook niet meer dan normaal dat we de “die hards” binnen BiGGS meer gaan waarderen. Zij vormen ongetwijfeld de ruggengraat van onze vereniging. De huidige situatie , met een kromme verhouding tussen lidgeld en kampeergeld was dan ook voor revisie vatbaar. De € 80,- lidgeld inclusief camping lijkt een faire en simpele oplossing, zeker omdat de meerderheid van de leden ook kampeert. De enkelen die dat niet doen, zullen nu een kleine financiële inhaaloperatie maken. We rekenen op begrip van die respectievelijke leden.

Voor de jaarvergadering staat op de planning om ook het begrip "gastvlieger" toe te lichten. Gezien de vragen over de verhoging van het lidgeld volgt nu al wat uitleg.
De afgelopen jaren zijn er nogal wat gastvliegers geweest die zonder contributie toch regelmatig konden meevliegen. Enerzijds is dat niet fair naar de betalende leden, en anderzijds bevinden die mensen zich ook in een grijs gebied wat betreft verzekering. Daarom hebben we besloten dat ook gastvliegers zich vanaf dit seizoen horen in te schrijven voor een treffen en een kleine contributie dienen te betalen. Voor degenen die slechts sporadisch op BiGSS treffens vliegen, en die € 80,- lidgeld teveel vinden, is dit wellicht een goede oplossing.

Tot slot willen we nog meegeven dat we als bestuur voortdurend proberen om de organisatie van BIGGS te verbeteren. Maar bij elke nieuwe maatregel worden we er mee geconfronteerd dat die nooit perfect zal zijn voor iedereen, en dat we verplicht zijn om te zoeken naar oplossingen die voor de meerderheid een verbetering meebrengen.

Meer info over het komende seizoen doen we op de jaarvergadering uit de doeken. We willen jullie allemaal nog eens luidkeels en hartelijk oproepen om op zaterdag 18 februari om 10 uur present te zijn in het clubhuis van SMAC Sint-Truiden.

Het BiGGS bestuur