Nieuwsbrief 18 mei 2020

18/05/2020 - 2020 wordt geen jaar van goed nieuws. Covid-19 verplicht ons om anders te leven, en o.a. onze hobby is er mee de dupe van.

Covid-19

Het omvallen van domino stenen ten gevolge van Covid-19 lijkt nog niet te stoppen. BiGGS treffen Ter Apel is inmiddels ook geannuleerd. De belangrijkste reden hiervoor is dat een BiGGS treffen vergunning plichtig is en in Nederland zeker tot 1 september hiervoor geen vergunningen worden afgegeven. Ook Wim Sanders heeft met pijn in het hart de handdoek in de ring moeten werpen.
Maar waar gaat dit stoppen. Odoorn, een eventuele kandidaat om later in het jaar alsnog een BiGGS treffen te organiseren, heeft na samenspraak met hun gemeente moeten besluiten hun jaarlijkse Fly-In evenement in september af te gelasten.
De tijd zal leren hoe het BiGGS seizoen dit jaar verder verloopt. Pottes en Battice staan vooralsnog als enige op het programma van 2020. Tongeren zou ons misschien in het najaar nog willen ontvangen als de omstandigheden positief evolueren.

Financiën

De meeste leden hebben begin van het jaar hun lidgeld keurig op tijd overgeboekt met in het achterhoofd te gaan genieten van het BiGGS programma 2020. Maar hoe anders is dat gelopen tot nog toe. We weten er alles van. Ondertussen draait de vereniging gewoon door. Het lidgeld heeft voor de nodige inkomsten gezorgd, maar daar staan tot nog toe heel weinig uitgaven tegenover, zoals ook een kleine blijk van waardering aan de gastclubs die het BiGGS treffen met pijn in het hart moesten annuleren. Samengevat, de vereniging kas is zeer goed gevuld, er zijn geen solvabiliteit zorgen.
Hoe het uitgaven patroon de rest van het jaar verloopt is nog afwachten, maar er kan al met enige zekerheid worden gezegd dat er einde van het jaar een groot overschot op de balans zal zijn. Het bestuur zal zich daar later in het jaar over beraden. Waarschijnlijk in de periode waarin de begroting van 2021 wordt vastgelegd. Er zijn vele opties, zoals het terugstorten van het lidgeld 2020, leden die lidgeld 2020 hebben betaald vrijstellen van lidgeld 2021, etc.

Groeten van BiGGS,
Carel