Informatie bulletin : Toestel toevoegen

04/03/2017 - Voor je op een treffen inschrijft, kan je best je toestellen registreren. Dat maakt onze website veel attractiever voor iedereen, en levert achteraf leuke historische data.

Op onze website vind je al heel wat toestellen van BiGGS leden, maar het zou nog veel leuker zijn als we bij iedereen kunnen vinden wie welk toestel gebruikt bij BiGGS. De grootste waarde van BiGGS zit uiteraard in zijn piloten en toestellen, en dat willen we graag op de website in de verf zetten. Maar daarbij hebben we jouw hulp nodig, daarom dit bulletin met wat uitleg over hoe je aan de slag kan.

Stap 1 : Aanmelden

Om toestellen te kunnen toevoegen moet je aangemeld zijn. Voor nieuwe leden verwijzen we naar een eerder bulletin : Lid Worden

Stap 2 : Toestel toevoegen

Eens aangemeld, ga je rechts bovenaan naar “Mijn account” en klik je op toestellen (bovenaan naast Details). Daar klik je op “Toestel toevoegen”.

Toestel_toevoegen_01

Dan zie je een lijstje met velden. Je kan alle velden invullen, maar dat is niet verplicht. Let wel op met de eenheden, die zijn gram voor het gewicht, en centimeter voor de spanwijdte en lengte. Vergeet zeker niet te selecteren om welk type toestel het gaat (Zwever, Sleper, Motorzwever).

Toestel_toevoegen_02

Als je klaar bent met invullen, vergeet dan niet om beneden op “Opslaan” te klikken. Je kan deze gegevens uiteraard achteraf weer aanpassen.

Stap 3 : Foto’s aan toestellen toevoegen

Nu je toestel bestaat komt het leukste, nu kan je er foto’s aan toevoegen. Dat doe je ook onder Mijn account, en dan weer op het kopje “Toestellen”. Je ziet bij je toestel nu twee potloodjes. Het rechtse potloodje is om de gegevens van een toestel te bewerken, het potloodje in het midden gebruik je om foto’s toe te voegen. Vooraleer je dit doet, is het goed om enkele mooie foto’s van je toestel bij mekaar te zoeken. Dat maakt het makkelijker om ze vanaf de website te vinden.

Toestel_toevoegen_03

Als je foto’s op je PC of tablet klaar staan, klik je op het potloodje in het midden. Je ziet dan onderstaande grijze balk.

Toestel_toevoegen_04

Als je in de grijze balk klikt, kan je op je PC of tablet browsen om de foto’s te selecteren. De foto die je in het overzicht van de toestellen wil hebben, kan je best eerst selecteren en openen. Daarna herhaal je de procedure en kan je enkele foto’s tegelijk toevoegen. Er zit geen limiet op het aantal foto’s dat je per toestel kan plaatsen, maar om de website snel en responsive te houden willen we vraag om het aantal tot tien te beperken.

Stap 4 : Check

Met bovenstaande stappen ben je klaar met het toevoegen van je toestel. Maar uiteraard moet je nu nog even nakijken of alles er netjes uit ziet. Check daarom bij de toestellen of jouw toestel er mooi en juist bij zit. Zo niet kan je met de potloodjes (zie stap 3) je gegevens en/of foto’s bewerken. Mocht er iets niet lukken of onduidelijk zijn, stuur dan meteen een mailtje naar info@flytobiggs. We nemen dan asap contact om je te helpen.

Groetjes van BiGGS,
Bert