De nieuwe EU regels

10/01/2021 - Momenteel domineert het virus ons leven, maar onder het mom van “de wereld draait door” aandacht voor onze competenties. En dan specifiek voor de nieuwe EU regels welke zijn ingegaan op 31-12-2020.
Volgens deze regels dienen alle modelvliegtuigen met camera of boven de 250 gr voorzien te zijn van een Operator-ID alvorens het luchtruim te mogen kiezen. Daarnaast dient de piloot in het bezit te zijn van een Flyer-ID. Echter elk EU land gaat daar nu nog verschillend mee om.
Hieronder een korte toelichting hoe dat te regelen.

  • 1) Exploitant nummer (Operator-ID, jaarlijks verlengen). Kan enkel aangevraagd worden in het land waar je woonachtig/geregistreerd bent.
    In Nederland is dat bij de RDW. Eén nummer voor al de modelvliegtuigen die je zelf beheert, geldig in het gehele EASA/EU gebied.

In België hebben de raden van bestuur van de VML en de AAM besloten de twee verenigingen, ten minste voorlopig, als exploitanten van RPAS te registreren. Neem voor een Operator-ID / informatie contact op met de lokale vereniging of de VML of AAM. Het is mogelijk dat het DGLV in de toekomst anders beslist.

  • 2) Vlieg bewijs (Flyer-ID, 5 jaarlijks verlengen). Deze kun je in het gehele EASA/EU gebied behalen. In Nederland betaal je al snel € 100 voor de training en de toets + een registratie betaling aan de RDW. Ierland (IAA) scheen een goede optie, maar het toegang proces loopt zeer traag. Oostenrijk (Austro control) gaat beter. Via deze link kun je heel snel het Flyer-ID regelen (helemaal gratis, maar enkel in het Duits), wel verstandig om je via dezelfde site te gewennen aan specifieke multikopter taal.

In het algemeen nog wel wat onduidelijkheden hoe vleugeltoestellen passen in de EU classificatie zonder teveel beperkt te worden, bv hoe/of boven de 120m vliegen is geregeld. Ik verwacht dat de A3/C4 klasse daar in de toekomst (de overgang periode van 2 jaar) meer duidelijkheid gaat verschaffen.
In Nederland is er voorlopig nog een iets aangepaste wetgeving (o.a. regeling modelvliegen). Bij verenigingen die aangesloten zijn bij één van de overkoepelende organisaties, zoals de KNVvL (mijn lokale vereniging VLC en Ter Apel) is bv nog geen Flyer-ID verplicht en mag tot 300m hoogte gevlogen worden.
Zie ook: nieuws-over-nieuwe-regeling-modelvliegen

Elk land heeft zo zijn eigen (overgang)regels, maar nog lang niet helder waar we staan met het vliegen met onze vleugel toestellen over de grens. Zie ook: regulation-implementation

Met een competentie upgrade kunnen we ook met een gerust hart deelnemen aan de toekomstige BiGGS treffen. Maar dat gezegd hebbende en met de huidige virus status kunnen we enkel voorzichtig positief blijven. De eerste BiGGS treffen in april, Pampas en Odoorn? We houden jullie op de hoogte.

De winter periode, een mooie tijd om aandacht te geven aan het regelen van een Operator-ID en een Flyer-ID. Succes.

Namens het BiGGS bestuur
Carel Verhart