Nieuwsbrief 21 mei 2021

21/05/2021 - Er lijkt in de verte licht aan het einde van de tunnel te schijnen, maar "normaal" is toch nog een heel eind van ons verwijderd.

Vervolg 2021

Het aantal besmettingen daalt eindelijk zachtjesaan, en de vaccins geraken stilaan van de vriezer in onze bovenarm. Maar ondanks het voorzichtig positief nieuws hebben we als bestuur toch besloten om voor de BiGGS treffens alles dit seizoen "on hold" te zetten. We begrijpen je zeker als je nu even vloekt en als je dit met ongeloof leest. Maar we proberen te motiveren hoe we tot dit besluit kwamen:

  • Als alles goed gaat belooft het een zeer drukke zomer te worden met een zeer opeengepakt overaanbod aan allerlei activiteiten. Tussen al die drukte een BiGGS treffen organiseren waar misschien maar de helft van de deelnemers zal zijn lijkt niet opportuun om dan de "locals" hun veld in te palmen. Die locals hebben trouwens ook al lang nauwelijks nog mogen vliegen en zijn wellicht tevreden als ons circus nog één keertje niet passeert.

  • BiGGS ontvangen vraagt redelijk wat voorbereidend werk van een club, en er lijkt op dit moment absoluut geen zekerheid dat de maatregelen niet voor de 311e keer zullen wijzigen en dat dit werk geen resultaat/toelating zal opleveren.

  • Het zal voor de clubs niet eenvoudig zijn om ons te mogen ontvangen. Enerzijds zijn we sportclubs en anderzijds is BiGGS altijd een internationaal evenement (met als surplus een aantal partners en camping faciliteiten). Om ons te ontvangen moeten er nogal wat hokjes afgevinkt raken, de kans dat dit na veel inspanning mislukt lijkt helaas te reëel om die inspanning van een club te vragen.

  • Als er iemand besmet zou raken riskeren we mogelijks ernstige gevolgen. Mogen we dat samen willen om toch maar onze hobby te kunnen beoefenen ?

  • Op onze treffens is BiGGS te gast bij de organiserende club. Dus als er vaccin-passen, covid-tests en/of andere formaliteiten moeten worden nagekeken, kunnen wij daar misschien in bijstaan maar leggen we een extra verantwoordelijkheid bij de club.

Uiteraard missen we jullie, en missen we het samen zijn en het samen vliegen. Maar na enig overleg heeft bovenstaande ons doen besluiten om toch maar het veilige voor het aangename te kiezen.

BiGGS onderhoudt contact met de clubs, en mocht er een club een sleepdag of sleepweekend organiseren waarop gasten welkom zijn, zullen we jullie hier zeker meteen over inlichten.

We kijken er naar uit om 2022 aan te vatten met een normale agenda, en hopelijk zien we mekaar snel weer in een goede gezondheid.

Lidgeld 2022

Voor bestaande leden wordt het lidgeld van 2020/2021 gebruikt om ook 2022 mee te vergoeden.

Lieve groeten namens het bestuur,
Bert