Nieuwsbrief 27 juli 2022

27/07/2022 - Begin dit jaar vroegen we ons nog wat er zou overblijven van BiGGS na de lange Covid-winter. Maar wat een mooi jaar lijkt 2022 te worden voor onze vereniging. Het ene na het andere treffen is een geweldige editie en de velden (en campings) lopen steeds vol met lachende gezichten.

Jaarvergadering

Tijdens het 2e treffen in Tongeren zullen we op zondag ochtend onze jaarvergadering organiseren. Deze is enkel toegankelijk voor BiGGS leden.
Vergeet dus zeker niet te noteren dat op zondag 14 augustus om 9u30 onze jaarvergadering zal plaats vinden.

Bestuurswissels

Carel zal dit jaar zijn functie als penningmeester neerleggen en Marino wordt volop getraind om zijn stokje over te nemen. Maar voor de voorzitter die op het eind van volgend seizoen er mee stopt is er nog geen kandidaat vervanger gevonden. Wie denkt dat hij een geschikt profiel heeft en wie graag de fakkel wil overnemen mag zich zeker bij ons melden.

Check slepers én zwevers

Veiligheid is en blijft een stokpaardje bij BiGGS. Voor de een gaan we niet ver genoeg, voor de ander soms wat te ver. Dat zal zeker zo blijven. Een goede tip die we kregen was om leden mekaars kisten te laten controleren. Dat maakt de controle heel amikaal en zeker niet authoritair. Het gaat niet enkel over de slepers, maar ook over de zwevers. Het lijkt me prima om af en toe je kisten eens te laten nakijken door een vriend, die met een ander oog misschien je kist wel kan redden van een jammerlijke crash. Met name het lossen van de sleepkoppeling en het functioneren van de failsafe is iets dat mettertijd nogal eens wordt vergeten. Hopelijk nemen we deze tip ter harte en wordt de veiligheid weeral ietsje beter.

Nostalgie

Richard kreeg via Clem een Youtube linkje doorgestuurd met een BiGGS TV-interview van 2010. Wat is het prachtig om al die jonge gasten weer te zien, en te horen hoe mondig Gerard was. Rond 8'45" zie je een luchtbeeld. Ik gok dat de hoogtelimiet in die tijd 600 meter was, maar dat de hoogtemeter van de camera-piloot in kwestie nog in vadem werkte :-)
Geniet van het filmpje!

Ik wil zeker niet nalaten om Clem te danken voor het insturen. Ik hoop dat we hem kunnen overtuigen om snel weer lid te worden.

Met vliegende groet,
Bert