Nieuwsbrief 23 januari 2023

23/01/2023 - De vorige nieuwsbrief is nog vers, maar aangezien er nieuws is rond treffens en lidgelden volgt deze nieuwsbrief.

ALV

De ALV heeft (zoals jaarlijks) gestemd over onze begroting, cijfers van afgelopen jaar en benoemingen. Er werd geen enkel punt weggestemd en dus kunnen we als bestuur met goede moed verder om seizoen 2023 uit te rollen. Het meest opmerkelijke bij deze ALV waren de persoonswissels. Carel neemt na zes jaar supertrouwe dienst ontslag. Jeroen van Bemmel en Danny De Wispelaere komen het bestuur versterken.

Zwaai zwaai naar Carel, here comes Marino

BiGGS heeft de afgelopen zes jaar een zuinige en uiterst stipte penningmeester gehad. Meer kan een vereniging zich echt niet wensen. We willen met zijn allen Carel nog één keer danken voor al het werk dat hij steeds voor ons verrichte. Marino staat te trappelen om de taak van Penningmeester op te nemen en om dat met evenveel ziel voor ons te vervullen. Ik doe mijn hoed af en buig voor beide heren.

Voorstelling Danny

Ik ben Danny De Wispelaere, lid van BiGGS sinds 2005, waarbij ik samen met mijn vrouwtje Eveline de passie voor het zweven én voor BiGGS gekregen heb. Al snel is deze zweef microbe overgegaan tot het slepen. Intussen heb ik er al héél wat sleepjes opzitten, en wordt het misschien tijd om het bestuur van BiGGS te vervoegen. Mijn passie voor het vliegen is helaas ook over geslagen naar het man dragend vliegen, daar vertel ik je graag meer over op één van onze treffens. Je kan me vinden van 's morgen tot 's avonds op het veld voor al uw vragen. Gelieve dan ook een afspraak te maken tussen de sleepjes door LOL.
Safety first! AVIATE, NAVIGATE,COMMUNICATE
Ik kijk er naar uit om samen met het huidig bestuur verder te werken aan de toekomst van BiGGS. #flylowflyfastg05

Voorstelling Jeroen

Ik ben Jeroen van Bemmel, 51 jaar en woon in het mooie Soest in het midden van Nederland, samen met Barbara, de kinderen en onze hond Houston. Mijn passie voor het modelvliegen is geboren uit de tijd dat ik ook mandragend vloog in Hilversum (EHHV), waar ik op de ASK-8, ASK-13, ASW-21 en LS4 solo vloog. Door de komst van de kinderen liep deze carrière helaas dood, het vereist veel tijd en mensen om zo’n kist in de lucht te krijgen. Daarna opgeschoven naar de radiografische tak en pas later met BIGGS in aanraking gekomen door mijn handel in Variometers van Pitlab Skyassistant. Ons eerste treffen in Pottes met een heel klein tentje, een F3J met een DIY sleephaakje en verder eigenlijk niets, op uitnodiging van Tjakko en Martijn was een schot in de roos en we voelden ons direct thuis in de BIGGS familie. Nu ligt de garage vol met grote kisten, vlieg ik heel graag met de voetjes op de grond en wil graag mijn steentje bijdragen aan het succes van deze gezellige en warme vliegfamilie.
Happy landings, Jeroen

Nieuwe lidgelden

Op de jaarvergadering in Tongeren werd al duidelijk dat de kosten stegen en de inkomsten daalden. Het werd ook duidelijk dat we niet aan luxe willen inboeten, dus mochten de inkomsten omhoog. Met onderstaande prijzen zouden we ook in 2023 een sluitende begroting moeten kunnen halen.

BiGGS prijzen (voor nieuwsbrief website) 2023-01.jpg

Hernieuwing lidgeld

Na de ALV kunnen jullie weer aan de slag om jullie lidmaatschap te vernieuwen. Mocht je tijd vinden zou het fijn zijn als dat lukt vóór 1 februari. Hieronder een reminder hoe je dat ook alweer doet.

Inschrijving_vernieuw_2023.jpg

Voorlopige agenda

Onze agenda was nog maar net gepubliceerd toen we het jammerlijke bericht kregen van Grevenbroich dat ze toch afzien van een modelmeeting. Dat is even een domper, maar we proberen dat gat terug op te vullen.
- PMF (Pasen 9 april)
- Odoorn (eind april 27-30 april, of tot 1 mei)
- Tongeren (Hemelvaart 18 mei)
- Ter Apel (23 juni)
- Pottes (weekend na 21 juli)
- Grevenbroich (GEANNULEERD), vervanging wordt gezocht

Met vliegende groet,
Bert