Nieuwsbrief april 2017

13/04/2017 - Stand van zaken BiGGS vernieuwingen, inschrijvingen treffens Odoorn en Tongeren, voorbereidingen start vliegseizoen.

Dit voorjaar heeft het bestuur reeds heel wat administratief werk volbracht. De wettelijke teksten werden neergelegd betreffende de zetelverandering en het ontslag en de benoemingen van bestuursleden zoals goedgekeurd op de algemene vergadering. Deze teksten zijn ondertussen verschenen in het Belgisch staatsblad met datum van 28 maart 2017 en kunnen door iedereen geraadpleegd worden op onze website onder info-officiële documenten-publicatie staatsblad 2017. Pas na de publicatie kon aangevangen worden met het legaal aanpassen van de bank- en verzekeringsbescheiden. Deze items zijn ondertussen nog in behandeling maar wij hebben schriftelijke bevestiging dat alles gedekt is en BiGGS ondertussen zonder hinder kan functioneren en opereren zoals weleer.

De ganse (historische) administratie werd ondertussen gedigitaliseerd en na Odoorn ondergaat de resterende historische boekhouding hetzelfde lot. De symbiose tussen oudere ledenlijsten en de nieuwe website plus bankstortingen resulteert in een up-to-date ledenlijst met de ledencategorieën zoals overeengekomen tijdens de jaarvergadering.

De website draait ondertussen met al zijn functionaliteiten maar leden vergeten soms nog dat ze telkens moeten aanmelden vooraleer ze ook de specifieke ledeninfo kunnen raadplegen. Foto’s en beschrijvingen van toestellen van de leden zijn nog verre van compleet en hiermede vragen wij nog wat van jullie tijd om dit verder aan te vullen. Het vlieghandboek staat nu in zijn geheel op de website en er wordt aan iedereen gevraagd dit aandachtig te lezen vooraleer men op een treffen gaat vliegen.

Er wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de aanhangwagen en alle inhoud ervan zodat we de vernieuwde setup in Odoorn kunnen opstellen. Zowel de BiGGS-box, windzakpaal, pleindepicties, tankkarren en tal van andere items werden aangepast en zullen in Odoorn proefdraaien zodat alles piekfijn op elkaar afgesteld zal zijn voor de komende treffens later dit jaar. Men is ondertussen ook al goed bezig met de onderhandelingen met de clubs van de reeds aangekondigde treffens zodat ten gepaste tijden gedetailleerde info en inschrijvingsformulieren op de website zullen verschijnen. Men zal ondertussen ook eens poolshoogte gaan nemen op potentieel veelbelovende locaties om ons treffenaanbod in 2018 te verhogen en te diversifiëren. De nood aan meer centraal gelegen locaties is hoog en leden die zulke pleinen kennen willen we oproepen om ons te contacteren.

Het BiGGS treffen in Odoorn nadert en alweer stelt de lokale club en haar leden alles ter beschikking om deze vierdaagse tot een topevenement te laten behoren. Met reeds 5 ingeschreven slepers is de continuïteit verzekerd. Waarom meer Belgen dan Nederlanders op dat evenement inschrijven blijft een raadsel. Wij merken ook op dat nog niet iedereen zich ingeschreven heeft op de website en dit is wel een vereiste (ook verzekeringstechnisch op jaarbasis) en kan technisch uiterlijk tot op 23april 23u59. Gelieve de inschrijvingen zo snel mogelijk aan te vullen en vergeet niet om tijdig de lokale club te betalen om te kunnen genieten van hun uitstekend verzorgde maaltijd.

Alle info betreffende het gerenommeerd vijfdaags treffen in Tongeren staat nu ook online en de inschrijvingen kunnen beginnen. Merk op dat het culinaire tot een nog hoger (Bourgondisch) niveau getild wordt in 2017 en wees correct in het doorgeven van de talrijk gevarieerde en gewenste maaltijden. Na het volledig invullen van het online formulier krijgen jullie dan een bevestiging waarop ook het rekeningnummer van TMV staat waarop de totale prijs van jullie maaltijden vooraf moet gestort worden.

Voor de rest blijft ons momenteel niets anders over dan onze toestellen een grondige inspectie te geven alvorens we ze inzetten op de treffens. Vergeet ook niet dat alle sleeptoestellen jaarlijks hun failsafe moeten demonstreren en wij vragen hen dan ook om zich daarvoor spontaan aan te melden alvorens ze de lucht ingaan op een BiGGS treffen.

Mvg, Laurence Adriaensens, secretaris BiGGS