Nieuwsbrief 28 juni 2023

28/06/2023 - We zijn alweer bijna aan Pottes toe, dus het was de allerhoogste tijd om de inschrijvingen te openen.

Pottes

Leest eerst even deze paragraaf, en schrijf je dan als een wervelwind in voor het negentiende treffen van Pottes.

Het eten betalen we in Pottes steeds contant aan de club, dat is ook dit jaar zo. Maar om te weten hoeveel ze moeten bestellen zou het wel fijn zijn als we allemaal vóór 11 juli zijn ingeschreven.

Onder impuls van onze aankomende voorzitter wil BiGGS dit jaar op vrijdag mosseltjes maken. Het eten is voor onszelf, de centjes voor BiGGS en de drank nuttigen we van uit de frigo's in Pottes. Zo winnen we er allemaal bij en hebben we een extra gezellig moment van samenzijn.

Onze nieuwe (grijze en fuschia) polo's worden overal goed onthaald, maar mét een extra logo aan de voorkant zou het helemaal top zijn. Eveline heeft dat voor ons geregeld en wie zich hiervoor inschrijft én zijn polo's gewassen meebrengt kan het frontlogo ter plaatse door Eveline laten aanbrengen. We willen die extra logo's er op zetten aan de inkoopprijs van drie Euro.

Onze penningmeester Marino broedt ook nog op een plannetje om misschien samen pannenkoeken te bakken, maar we moeten wel uitkijken dat we niet over de 3500 kg zijn als we op zondag naar huis moeten. Marino heeft ondertussen zijn vrachtwagen rijbewijs gehaald en heeft van deze limiet geen last. We bekijken verder of dit plannetje nog wat wordt voor dit jaar of dat we het reserveren voor 2024.

Danny is ook nog aan het broeden (wat is dat toch met dat late broedseizoen bij onze bestuursleden). Hij wil op één of andere manier extra aandacht voor de vintage gliders. Dus wie er eentje bezit wordt vriendelijk gevraagd om die in Pottes zeker mee te brengen.

Voor zover mij bekend wordt er bij de andere bestuursleden niet gebroed en kan ik bij deze het hoofdstukje over Pottes afsluiten.

Tongeren 2 / Wezeren COMBI-treffen

Op 12 en 13 augustus zijn we weer welkom in Tongeren voor de tweede keer dit seizoen. Van zodra er duidelijkheid is over de catering kan de inschrijving hiervoor ook open.
Op maandag 14 augustus houden we in de voormiddag onze jaarlijkse ledenvergadering. Als je dingen graag anders ziet in 2024 kan je daar zeker je ei kwijt aan het bestuur. In de namiddag kunnen we in Tongeren nog een vluchtje mee pikken maar aangezien het een maandag is zal EBR-68 niet actief zijn en is onze hoogte gelimiteerd.
Maandag avond kunnen vertrekken naar Wezeren waar we op het heli-veld kunnen overnachten. Op dinsdag 15 augustus kunnen we dan weer de lucht in samen met vele andere piloten waaronder onze vrienden van IGG NL. Voor Wezeren moeten we niet inschrijven, we zijn er allemaal erg welkom.

U2

Reeds jaren was onze Laurence aan het broeden (yep, zij dus ook) over een motorzwever maar dan wel schaal en niet een zwever met ergens een prop of EDF eraan toegevoegd. De Lockheed U2 met 120mm EDF leek een goede kandidaat maar is in het echt heel moeilijk te landen door zijn diabolo gear. Hij moet in feite vanop minimale hoogte gestalled touchen met de achterste wielen eerst. Om niet direct een dure grote PAF GFK Kit te riskeren besloot Laurence 4 jaar geleden een plan van de U2A te kopen in Amerika maar ze paste het helemaal aan om er als gesleepte zwever mee te leren landen. Buiten ziet deze U2 er behalve de 40cm extra vleugelbreedte hetzelfde uit, maar binnenin werd alles versterkt rond een zelfontworpen rail. De eerste proefvluchten in Ter Apel waren een ware uitdaging maar bewezen dat het concept vliegbaar is maar zoals verwacht, de landingen uiterst moeilijk gaan worden. Het bouw- en proefvluchten verslag kan je hier lezen.

U2_small.jpg

Dick Dieperink

Wie het verslag van Ter Apel heeft gemist, weet misschien nog niet dat onze ouderdomsdeken Dick na het treffen in Tongeren heeft beslist om zijn radio aan de haak te hangen. We hebben altijd opgekeken naar Dick, zowel voor zijn bouwkunsten als zijn stuurvaste hand die hij ondanks zijn leeftijd heeft kunnen behouden. Hij is een voorbeeld voor velen van ons, en ik hoop dat we hem minstens jaarlijks op een treffen als gast mogen verwelkomen. Dick, we danken je allemaal voor je bijdrage die je jarenlang hebt geleverd om van BiGGS de fijne groep vrienden te maken die we nog steeds zijn!

Dick_Dieperink_small.jpg

Hopelijk tot snel op een veld,
Bert