Tongeren

Verslag treffen Tongeren

Het treffen bij onze vrienden van de Tongerse Modelvleugels was absoluut weer een top-editie.

Voor BiGGS hoort Tongeren altijd al bij de toptreffens, maar dit jaar was toch weer een uitzonderlijke editie. De opkomst was mooi, het weer was mooi, de mensen waren (en zijn) mooi, het eten was lekker en we werden weeral als koningen onthaald. Veel meer kan een mens echt niet wensen. Er waren zeker enkele leuke noemenswaardige feiten te vermelden die ik jullie niet wil onthouden.
De eerste verrassing was Betty die ondanks het grote gemis aan Gerard zich toch de moeite deed om op bezoek te komen om onze harten te verwarmen. Ik zag dat vele leden een praatje met haar maakten, dus haar middag leek me erg goed gevuld.
Verder denk ik dat het lang geleden is dat we nog eens onze drie jongste leden samen op het veld hadden. Voor wie het heeft gemist; Mira, Ignace en Brent waren present en hielpen de gemiddelde leeftijd van ons ledenbestand met minstens een decennium naar beneden.
Naast de jongeren waren er ook een aantal oude en nieuwe gezichten present. Dat er oud-leden weer terug de weg naar BiGGS vinden doet ons groot plezier, en dat er nieuwe dagjesvliegers komen opdagen eveneens. De vaste leden beseffen ook dat we nood hebben aan nieuw bloed om op termijn de schwung in onze vereniging te houden, dus bij deze een welgemeende dankjewel aan de dagjesvliegers.
Het lijkt al bijna niet meer speciaal, maar de ontvangst bij TMV was komtoejoer van een hoog niveau. De nieuwe parking, de camping die elk jaar vlakker en mooier wordt, de bekende catering en het feestje op zaterdag lijken zo gewoon, maar hebben veel zweet en inspanning gekost aan een handvol mensen bij TMV. Daarom ook een oververdiend dankjewel naar de organisatie!
Dankzij Laurence kregen we ook dit jaar weer een TSA geregeld zodat we een veilige koker lucht hadden om onze hobby in uit te voeren. Ook dit jaar heeft Laurence weer mensen van het DGLV uitgenodigd om ons te bezoeken zodat ze kon uitleggen en aantonen dat we onze hobby onmogelijk veilig kunnen beoefenen zonder een eigen stukje luchtruim. Een dikke mercie voor het lobbywerk Laurence !
Onze treffens zijn een teamsport, waarbij de slepers en zwevers mekaar nodig hebben om de zo elegante sleeps te kunnen vliegen die het publiek vermaken. Aangezien de slepers in de minderheid zijn en steeds de leidende rol moeten vervullen, wil ik toch nog eens benadrukken dat deze mensen voor onze club telkens weer een bijzondere inspanning leveren. De honderden sleeps op elk treffen worden steeds weer met de grootste precisie uitgevoerd en ik denk dat je ver moet zoeken om zo een groot arsenaal aan slepers van dit niveau samen te vinden. Samen verbruikten ze de afgelopen dagen ongeveer 75 liter brandstof, wat zeker bovengemiddeld is. Het spijt me dat ik de inzet van de slepers ben vergeten te belichten in mijn dankwoord van zaterdag avond, want bovenstaande toont aan dat ze onze lof zeker verdienen.
Als je bovenstaande leest en niet op het treffen aanwezig kon zijn kan ik er zeker begrip voor opbrengen als je je (weinige) haar zou van het hoofd willen rukken. De afwezigen hebben alleszins een prachtig treffen gemist.

Met vliegende groetjes, Bert

Foto's treffen Tongeren