Ter Apel

Verslag treffen Ter Apel

Het meest noordelijke BiGGS treffen werd na een veelbelovende start in 2018 overtroffen door het tweede treffen een jaar later van 5 t/m 7 juli.

Reeds op de donderdagochtend arriveerden al enkele zeer enthousiaste deelnemers op het modelvliegveld van Ter Apel. Dit tot grote verrassing van Sjaak, die wel enkele vroege vogels verwacht had, maar niet zo vroeg. Gedurende de dag volgden er meer. Aan het eind van de middag, voor de officiële start op de vrijdag, was de eerste BiGGS sleepvlucht al een feit.
De dagen erna konden nog meer deelnemers worden verwelkomt, een internationaal gezelschap van Groningers, Nederlanders, Belgen en Duitsers. Totaal 25 deelnemers, 15 daarvan hadden een overnachtingsplek gevonden op de goed ingerichte camping waar campingbaas Arie orde en netheid tot een hoger doel had verheven.

Het weer was goed, al had de temperatuur iets hoger gemogen en de zon wat dominanter aanwezig mogen zijn volgens de meereizende partners.
Een combinatie van windrichting, windsterkte en turbulentie maakte de landingen af en toe uitdagend. En dan was er nog, op de zaterdagmiddag, tot 5 uur een regenfrontje dat besloten had ons een iets langere siësta te gunnen.
Maar het fantastische veld en het heerlijk ruime luchtruim met mooie thermiek uitdagingen maakte alles goed.
En niet te vergeten de slepers die vol energie zwevers omhoog brachten. Op zaterdag had onze Richard de hulp ingeroepen van Thomas en op de zondag waren er zelfs 6 slepers aanwezig, 3 voor het zwaardere werk en 3 voor het lichtere werk.

Voor de inwendige mens werd uitstekend gezorgd. Sjaak, secretaris en duizendpoot van model vliegclub Ter Apel had weer van alles geregeld. In de kantine was van alles te verkrijgen van s’ morgens vroeg tot s’ avonds laat. Op zaterdagavond een heerlijke, goedverzorgde BBQ. Tijdens de BBQ werd Sjaak uitgedaagd door een van de partners om een ontbijt op zondagochtend te organiseren. Laat dat maar aan Sjaak over, op zondagochtend stond er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar waar goed gebruik van werd gemaakt.

In de loop van zondagmiddag werd het rustiger en vertrokken de meesten deelnemers. Een aantal bleef nog even hangen om naar de finale van het damesvoetbal te kijken. De laatste deelnemers vertrokken maandagochtend.

Modelvliegclub Ter Apel, bedankt! Het was weer een heerlijk BiGGS treffen en wat dat betreft voor herhaling vatbaar in 2020.

Groeten van een tevreden deelnemer,
Carel

Foto's treffen Ter Apel