Battice

Verslag treffen Battice

Veel wind en water was er voorspeld, maar dat weerhield een dappere groep BiGGS leden er niet van om er een gezellig treffen in Battice van te maken. De goede ervaringen van vorig jaar en de mond op mond reclame waren daar zeker debet aan.

Vanaf woensdag, laat in middag, arriveerden de eerste kampeerders. Dat ging niet altijd even soepel. De steile helling, die eerst genomen moest worden alvorens bij het plein van Les Aigles de Battice te komen, gaf een uitdaging, maar met verenigde krachten werd dat snel opgelost en was de trekker, die de gastclub in een van de containers heeft staan, niet nodig. Ook was het voor de laat arriverende niet altijd makkelijk om de toegang in het donker te vinden, zeker wanneer het een eerste bezoek betrof.
Onze voorzitter Bert was helaas getroffen door een digitale virus waardoor BiGGS het even zonder hem moest stellen.

Uiteraard hadden we de doelstelling veel mooie sleep- en thermiek vluchten te maken, maar het weer was wispelturig. Donderdagochtend was weinig inspirerend en iedereen kwam langzaam op gang. In de middag zijn er een paar vluchten gemaakt, maar de wind was niet vriendelijk. Vrijdag is de beste vlieg dag geweest, geen regen en een acceptabele wind zorgde voor vele mooie vluchten en zo af en toe liet de thermiek zich ook nog van de goede kant zien.
De zaterdagochtend geen vliegactiviteiten vanwege de regen, maar in de middag leek het beter. Dat was echter een illusie. Een verraderlijke wind maakte het de enkele vlieger die zich in het luchtruim waagde zeer moeilijk.
En toen de zondag. Van een tekort aan hemelwater was geen sprake meer. Dit heeft tot ver in de middag geduurd, maar de meeste deelnemers waren toen al vertrokken na het nuttigen van een heerlijke lunch verzorgd door Les Aigles.

Wederom waren de voorbereidingen en activiteiten van de vrijwilligers van de gastclub indrukwekkend. Waar vorig nog een zeer ruw plein lag met de nodige obstakels direct eromheen, lag nu een veel beter ingericht en onderhouden plein.
Voor de inwendige mens werd ook goed gezorgd; in de ochtend verse croissants, ‘middags lunch naar eigen wens op bestelling en elke avond een uitstekende verzorgde avondmaaltijd, inclusief vol gedekte tafels.

Speciale dank aan Laurence. Met haar gedrevenheid en kennis van de Franse taal heeft zij de meeste voorbereidingen met het bestuur van de gastclub voor haar rekening genomen. Maar na vrijdagmiddag had Laurence andere prioriteiten; een Blues festival. We hebben nog geprobeerd haar op andere gedachten te brengen, maar niet succesvol. We gunden het haar ook om van het Blues evenement te gaan genieten.

Alhoewel het weer spelbreker probeerde te spelen was het een mooi en gezellig treffen. Dit mede door de fantastische inzet van de gastclub. Zij hebben er alles aan gedaan om het ons gezellig te maken. De mooie omgeving heeft daar ook aan bij gedragen. Tijdens de droge momenten werden er vele wandelingen gemaakt in de speciale omgeving.
De voorzitter van Les Aigles, heeft tijdens de zaterdagavond dankwoorden gezegd dat hij weer fijne herinneringen heeft aan onze aanwezigheid dit jaar en wat hem betreft BiGGS volgend jaar weer welkom is.

Uw reporter van het treffen,
Carel

Foto's treffen Battice