Tongeren

Verslag treffen Tongeren

Mooi, mooier, mooist…

Ook het tweede bezoek dit jaar van Biggs aan Tongeren was wederom een succes. Wat werden we weer verwend. Het begon bij het aanrijden op de kampeerweide. Een prachtig grasveld met kort gemaaid gras alwaar iedereen netjes zijn of haar tentje, rollend weekendhuisje (of in Manfred zijn geval rijdend flatgebouw) keurig kon installeren. Enkele jaren terug was dit toch allemaal iets uitdagender met het hoge gras, wegzakkende voertuigen, smalle poort, enz… Dit is nu netjes aangepakt en het ziet er echt mooi uit. Chapeau!

Op en rond het vliegveld werd iedereen lichtjes gebronzeerd door de aangename nazomerse September zon. Lekker genieten van alle vliegactiviteiten en de gastvrijheid van onze Tongerse vrienden. Mooier kan het niet worden. Als afsluiter op zaterdagavond werd er een nieuwe formule geprobeerd: frietjes met Stoverij of Vol au Vent#Koninginnehapje#pasteitje#ragout#videe… Hoe je het ook wilt noemen: tijdens het eten werd het even stil. Iedereen zat lekker te smullen. En dat onze voorzitter naast prima-voorzitter ook een prima frieten-bakker is, werd wederom bewezen. De bordjes werden bijna afgelikt. Zo lekker was het. Na het opruimen en afwassen werden de borden aan de kant gezet, maar niet te ver! Zondagmorgen wéér iets nieuws: spek met eitjes, brood en koffie. Heerlijk om zo je zondag te beginnen.
Zondag stond ook in het teken van de jaarvergadering met als hot item het programma voor 2020. Onze Biggsleden kunnen ook volgend jaar hun hartje ophalen hoor. Het staat nog niet allemaal definitief vast qua data, maar de aangekondigde treffens gaan door. De diepe borden werden rond 13u00 bovengehaald voor een verrassing spaghetti. Super lekker.

Ten slotte een beetje een vreemde kronkel bij het verslag van het treffen in Tongeren. Detlef en Beate kwamen met een brede smile op bezoek. Al 2 jaar horen we de vraag of Grevenbroich er ooit nog eens komt. Je weet wel, het treffen dat Detlef en Beate (en hun vrienden) op poten hadden gezet op het zweefvliegterrein van de echte vliegerij. En ja: in 2020 doen ze het nog een keertje!... (oei, dat komt verkeerd over). Zo’n treffen op poten zetten doe je niet op één-twee-drie, maar desondanks de beperkte steun van de gastclub, was het hen toch gelukt om oa BiGGS uitstekend te ontvangen. De voorzitter van de gastclub had nooit gedacht dat het Biggs-gebeuren zo’n gezellige boel is (oa mega pannenkoekenbak..) en het vliegen gedisciplineerd doch ontspannen verloopt. Daarom stelt hij voor 2020 de faciliteiten zoals toiletten en kantine voor het treffen van Detlef beschikbaar. Als dat geen geste of gebaar van vertrouwen is naar onze Biggsleden! En dat vind ik nou het mooist ...

Groetjes, Marcel

Foto's treffen Tongeren