EOLE-Pottes

Verslag treffen EOLE-Pottes

"Asjemenou", dat lijkt wel een goede samenvatting voor deze editie van het treffen in Pottes.

In één week kregen we bijna een synopsis van het hele Europese weerpatroon voorgeschoteld. Sneeuw hebben we niet gezien, maar lente, zomer, herfst en zelfs het voorgeborchte van de hel passeerden allemaal van Oost naar West de revue. Maar ondanks het extreme weer denk ik dat we toch weer kunnen terug kijken op een geslaagd treffen.
De mensen van Pottes hebben zich weer uitgesloofd om ons te ontvangen en verwennen als koningen. Dat vrijwilligers dat voor hun club over hebben blijft me steeds beroeren, ook na 17 edities van dit prachtige treffen. Ondanks een kapotte knie heeft onze veldmaarschalk Danny met de wil en volharding van een bezige bij zich de benen van onder zijn lijf gelopen om er voor te zorgen dat alles binnen goede banen bleef. Dat daarbij soms een heel klein prikje met de angel werd uitgedeeld nemen we er graag bij. Want zo kennen we onze Danny :-). Wittekop Danny nam dan weer de leiding naast het veld en stuurde zijn troepen aan om steeds te zorgen voor goedgevulde frigo's en rijkgevulde tafels. Bij het dankwoord op zaterdag avond heette een geëmotioneerde boer Yves ons alvast welkom in 2020 voor de 18e editie van het oer-BiGGS-treffen. Noteer de laatste week van juli dus misschien al maar in je agenda.
Als we in Pottes zijn is de toren van Babel natuurlijk ook nooit ver af. Dankzij onze buitenlandse vrienden die het treffen zo verrijken spreken we er (ahum) vlotjes vier talen. En ook al verstaan we soms maar de helft lijkt dat steeds voldoende om samen een zalige tijd te beleven.
Een mens zou bijna vergeten dat we in Pottes waren om te vliegen. We hebben genoten van de vele thermiek, weinig brokken gemaakt en ons heerlijk kunnen vermaken en ontspannen op het veld. Voor de rest laat ik de foto's voor zichzelf spreken.

Met vliegende groeten, Bert

Foto's treffen EOLE-Pottes