Tongeren

Verslag treffen Tongeren

Het weer leek spelbreker te worden en werd het wellicht ook voor enkele twijfelaars en bezoekers die beslisten om niet te komen afzakken naar de Boeberg in Henis.

Het weer kreeg toch wel een hoofdrol in het zwevertreffen editie 2022 van Henis. De wind blies soms met drie Beaufort, maar vaker was het vier of zelfs vijf. Nu zijn we bij BiGGS wel wat gewend, maar deze windsterkte uit het Westen of Zuid-Westen staat op de Boeberg garant voor heel wat turbulentie. Dat maakte op donderdag en vrijdag het vliegen toch wel behoorlijk pittig en het duurde even voor de eerste dapperen met hun vliegtuig op het veld durfden te verschijnen. Onze slepers maken natuurlijk veel meer starts (en bijgevolg ook landingen) dan de zwevers en zoals zo vaak gaven zij in de ochtend het goede voorbeeld en maakten zij de eerste vluchtjes wat anderen schoorvoetend overtuigde om ook met de kist het veld op te rijden. Ondanks de wind was het vliegen fijn, enkel de landingen in de turbulente wind waren wel wat spannend. Ik heb gehoord dat er een klein beetje schade is aan een wiel bij Wim Sanders, maar verder heb ik niets zien stuk gaan. Dat vind ik onder deze windomstandigheden toch wel best opmerkzaam. Het toont nog maar eens aan dat we bij BiGGS toch wel een heleboel ervaring hebben opgebouwd onder onze leden.
Zaterdag was een heel andere dag. Het was wat frisjes, maar de wind blies matig uit het Noord-Westen wat het vliegen heel wat relaxter maakte. Er werd veel gevlogen en ik hoorde van verschillende piloten dat ze erg mooie en lange vluchten konden maken. Dankzij de hoogtelimiet van 650 meter was het natuurlijk ook wel best mogelijk om in de iets hogere luchtlagen flinke thermiek te scoren.
Bij de Tongerse Modelvleugels zijn we gewend aan een mooi terrein maar zeker ook aan een team van leden en echtgenotes die ons culinair willen verwennen. Dat was dit jaar niet anders en we konden genieten van smoutebollen, soep, hamburgers, Breugel, Spek & Ei en ook Stoofvlees of Vidée. Al bij al meer dan voldoende om de weegschaal een week lang in het rood te doen gaan. Namens al de deelnemers dank ik het keukenteam nogmaals voor de goede zorgen.
Zondag was de laatste dag maar een beetje regen, de vele vluchten van de voorgaande dagen en de fijne sfeer in de kantine maakten dat er nauwelijks nog werd gevlogen. Iedereen leek voldaan en was blij om weer te kunnen terug kijken op een geslaagd treffen.

Foto's treffen Tongeren