EOLE-Pottes

Verslag treffen EOLE-Pottes

hier een kort verslagje over het fantastisch treffen bij onze vrienden van Eole in Pottes.

Op maandag arriveerden onze eerste leden gepakt en gezakt op de vlieg-festivalweide. Dat het dit jaar opnieuw een internationaal treffen zou worden verklapte de verschillende nummerplaten; Nederlandse, Belgische (Vlaamse en Waalse landgenoten), Duitse, Franse en zelfs eentje uit de UK. (Thank you John and welcome back). Een kort gemaaid en uitgestrekt grasveld naast het vliegterrein waar de kampeerwagens en caravans de pootjes mochten uitzetten was voorzien van stroomgenerator en een douchemobiel. Iedereen kon zijn plekje uitkiezen en mooi op één lijn, met voldoende tussenruimte zoals gevraagd door de lokale brandweer, zichzelf installeren. De resterende vrije plaatsjes werden dag na dag ingevuld en op donderdag stond de camping voor 90% vol. Als bestuur kunnen we de kampeerders enkel bedanken voor het perfect invullen van de kampeerstraatjes. Dikke pluim voor jullie en merciekes! Een schoon voorbeeld dat Biggs niet enkel OP het vliegveld structuur uitstraalt maar ook daarnaast.
De weergoden hadden er blijkbaar ook zin in want we mochten maandag al flink zweten onder een mooie blauwe hemel, en dinsdag werd het puffen en blazen. Her en der sneuvelden hitterecords. Wijselijk werd er besloten om een stevige siësta in te lassen en het vliegen onder deze temperaturen even uit te stellen. De dag werd afgesloten met gezellig napraten onder de luifel, en op het terras van het clubhuis werden enkele tafels en stoelen samen gezet voor een spontaan groepsetentje in 4 talen.
Woensdag werd een wisselvalig en regenachtig dagje. Maar na die verschroeiende warme dagen voorheen werd dit even toegelaten.
Donderdag 21 juli, op de nationale feestdag in België, opnieuw modelzweefvliegactiviteiten boven de velden van Pottes ondanks de soms onstuimige zijwind.
Op naar vrijdag waar we zorgeloos konden vliegen.
En dan zaterdag: de dag die begon met een memorabele zweefvlucht van de Musger van Patrick. Een retro klassenbak nog gebouwd door wijlen Gerard Verbree. De insteek om tijdens de briefing even stil te staan bij de overleden Biggs-vrienden, recent of al een tijdje geleden. Ze zijn dan wel niet aanwezig op het vlieggebeuren, maar vergeten doen we ze niet. Misschien aanschouwen ze ons van daar boven en lachen ze om onze stuurfoutjes, of geven ze ons eens een stevig thermiekbelletje om er weer tegen aan te gaan... wie weet.
Het werd een echte topdag. Het hele veld lag vol met prachtige zweefvliegtuigen. Klein, groot, jong, oud, snel, traag, kit of eigenbouw: allemaal stuk voor stuk pareltjes. Ja, ook dat balsa zwevertje van 1m50. Allemaal Super. De toppiloten Heinz en Bertrand bleven zomaar zes uur onafgebroken boven! Over topprestaties gesproken, bravo! Eén groot feest op het veld en dat feestje werd s'avonds ook verder gezet. De heerlijke hammen van Boer Yves grilde heel de middag op de Barbecue... de echte hammen hé! ... Enfin, je weet wel ... Opnieuw een vorstelijke maaltijd. Na het eten volgde een stevig dankwoord aan de gastclub, Danny Mat en zijn team van medewerkers die keer op keer het beste van zichzelf geven. En last but not least: onze eigen sleeppiloten. Wat zijn dat toch topkerels hé. Bedankt allen. Een klein technisch probleempje die avond voor het bestuur was de simultane vertaling van het dankwoordje naar de 3 overige landstalen, maar gelukkig sprong Laurence hiervoor in met haar pop-up Laurence Translater. En dat "inspringen" mag letterlijk genomen worden. Goed gedaan en bedankt Laurence.
De toon was gezet en het werd heel gezellig in de blauwe tent ... en ook vrij laat (of beter gezegd "vroeg" want we zaten al aan zondag). Enkele moedige strijders hebben zondagochtend nog gevlogen, andere maakte zich klaar voor de (soms lange) rit terug.
We kunnen dus terugkijken op een onvergetelijke editie van Biggs@Pottes 2022 . Eentje om in de boeken te schrijven. Eentje waar er enorm veel werd gevlogen. Helaas hebben enkele piloten een beetje reparatiewerk opgelopen: Nathan is zijn staart verloren, Wim heeft zijn poten gebroken en Danny is zondagmiddag nog naar beneden getuimeld tijdens takeoff en heeft nu een scheurtje in zijn zweverstaart. Vervelend natuurlijk maar allemaal snel te genezen. Gelukkig "maar" 3, en dat na zóveel vliegbewegingen. Awel beste piloten, dan mag iedereen zichzelf eens op de borst kloppen. Chapeau!

Bedankt aan iedereen die erbij was,
Bedankt aan iedereen die meegeholpen heeft,
Bedankt aan iedereen om de festivalweide weer netjes achter te laten.

Namens het bestuur,
Marcel

Foto's treffen EOLE-Pottes