Tongeren

Verslag treffen Tongeren

Met Tongeren2 is officiëel het laatste treffen van BiGGS voor 2022 ook alweer afgelopen. Gelukkig kijken we nog uit naar een dagje zweven bij Wim in Someren, maar neem eerst even tijd om het verslag van Tongeren door te lezen.

Wat een seizoen is 2022 toch geweest. Na de Covid winterslaap waren de (oude) venten heel het seizoen als dartele veulens in de weide. Tongeren2 was ondanks de hittegolf geen uitzondering. Een aantal mensen hebben de hitte niet aangedurfd, maar ik was verbaasd over hoe talrijk we toch weer op de Boeberg in de volle zon stonden.

De wind draaide verraderlijk en toch kon je zien dat het (bijna) telkens lukt om met een mooi circuit netjes op het veld te landen. Het was fijn om vast te stellen dat de jarenlange aandacht over het automatiseren van een landingscircuit zijn vruchten afwerpt wanneer de omstandigheden wat moeilijker worden.

Met de hitte en de draaiende wind was het nog opvallender dan normaal wat voor een team ervaren slepers BiGGS heeft. Zelfs in deze omstandigheden stond er altijd een sleper klaar en was elke sleep een juweeltje. Een dikke pluim voor die kerels (helaas nog steeds geen vrouw in die ploeg) is meer dan verdiend.

Mira, Marco en Micah (kleinzoon van Manfred) zorgden dat de gemiddelde leeftijd wat daalde en het was super om de jongeren tussen de knarren bezig te zien op en naast het veld.

Johan_Micah_Mira_Tongeren2_2022.jpg

Mira blijft volharden om ons leuk te vinden, het is onmogelijk dat ze doet alsof :-). Vriend Marco was ook een fijne verschijning en vond snel contact met heel wat leden. Met wat aanmoediging zijn we op misschien op weg naar een nieuwe jonge piloot?
Micah zullen we niet hoeven te motiveren, die jongen stond met oren en ogen heel de dag te stelen op het veld. Ik zie in hem de komende jaren wellicht een junior en als ik Wim Sanders mag geloven is hij een aankomende sleper. Aan talent en inzet zal het hem niet ontbreken, en de hulp van opa Manfred is hartverwarmend om te zien.
Iets minder jong (op zijn identiteitskaart) maar minstens even enthousiast is nieuw lid Johan. Als je met hem spreekt merk je meteen dat hij jong van hart is en dat we met hem een supergemotiveerd nieuw BiGGS-lid en voor volgend seizoen ook een nieuwe sleper zullen hebben. Johan is misschien geen groot lawaai maar zeker een heel fijne kerel. Mocht je hem nog niet hebben gesproken moet je daar het komende seizoen absoluut tijd voor maken, je zal er geen spijt van krijgen.

Na de jongeren wil ik niet nalaten om ook onze senioren Dick en Ruud te danken. Die kerels laten zien dat mits volharding onze hobby kan blijven worden uitgevoerd tot een heel eind voorbij de pensioengrens. Ze zijn echt een voorbeeld en een bemoediging voor velen. We wensen hen dan ook nog vele mooie vliegjaren toe.

De keukenploeg van Tongeren heeft naar goede gewoonte geprobeerd om ons ondanks de hitte toch weer (op zijn goed vlaams) te soigneren. Het eten was lekker en overvloedig, maar dit keer won de drank in de kantine met grote voorsprong. De voorraad Hoegaarden slonk sneller dan de stand van de Maas, dus Emile (die in Tongeren de kas bewaart) is ondanks de iets minder grote opkomst toch weer een tevreden man.

Zondag was er de jaarvergadering en in tegenstelling tot de temperatuur verliep deze heel constructief en gemoedelijk. Penningmeester Carel werd bedankt voor zes jaar trouwe dienst, en ondanks dat zijn opvolging met Marino is verzekerd zal het bestuur en bij uitbreiding heel de club hem zeker missen. Danny en Jeroen werden met applaus bedankt voor hun komende inzet voor onze club als nieuwe bestuursleden. Ik wil jullie danken voor de constructieve ideeën die werden geopperd. Het bestuur heeft naar jullie geluisterd en zal hiermee aan de slag gaan.

Maandag werd min of meer een verloren dagje want er werd bij gebrek aan slepers en het veranderende weer nauwelijks meer gevlogen. Ondanks de stille uitloopdag kunnen we van een geslaagd treffen spreken, en bij uitbreiding ook over een geslaagd seizoen.

Hopelijk zien velen onder jullie het zitten om de rit naar Someren te maken op 18 september. Het is een eendagstreffen, maar nog één keer verbroederen met mekaar en andere piloten (waaronder IGG-NL) is een aanrader.

Met vliegende groet, Bert

Foto's treffen Tongeren