Pampa Modelfighters

Verslag treffen Pampa Modelfighters

Het BiGGS vliegseizoen van 2024 is mooi gestart op de prachtige site van de Pampa Rangers!

Het weer wist nog niet goed welke kant het uit wou en dat heeft misschien een aantal piloten laten twijfelen of ze de trip naar PMF wel zouden maken. Maar degenen die kwamen afzakken zijn zeker beloond met twee vliegdagen met echt mooie vliegmomenten. Zaterdag namiddag werd het wat koud en winderig maar op zondag hebben we tot aan de regenbuien in de namiddag een prachtige vliegtijd gehad.

Onze Danny gaf zijn eerste officiële briefing als voorzitter gesteund door zijn secretaris en ondervoorzitter, en er werd zeker niet met tomaten gesmeten of boe geroepen. Hij mag dat nog doen...

Naast het vliegen deed het deugd om weer samen op het veld en in de kantine te vertoeven. De winter was weeral veel te lang en van de meeste piloten heb ik nog maar een fractie van de winterverhalen kunnen beluisteren. Er is dus zeker nog ruimte voor meer tijd samen.

Gezien het treffen op pasen viel waren er voor iedereen paaseitjes voorzien door Eveline en voor de gelukkige was er een mooie paashaas. Een onschuldige hand deed de paashaas bij Eddy belanden. Laat het je smaken Eddy!

Eveline was jarig en had ons voorzien van zeer lekkere (en overeenkomstig zeer ongezonde) taart. Hoe fijn toch om te zien dat er in onze club ook nog 32-jarigen rondlopen! Dikke proficiat met je verjaardag Eveline!

Bij de ongewild afwezigen was helaas Laurence. Die zit thuis vast gekluisterd met een gebroken bekken en is op positieve wijze stikjaloers op iedereen die in PMF wel op de grasmat kon staan. BiGGS wenst Laurence veel beterschap en we kijken er naar uit om haar snel weer bij ons te hebben.
Eric (die van Nicoleke) was er wel bij maar mocht door zijn nieuwe oog-onderdeel niet vliegen. Nicole fluisterde me in dat zijn nieuwe lens er eentje is met augmented reality, Eric kan daarmee alles horen wanneer er kwaad over hem wordt gesproken (of zo iets dacht ik me toch te herinneren).

Slechts enkelingen hebben het aangedurfd om te gaan kamperen op de hondenclub, maar dat lijkt prima meegevallen en voor herhaling vatbaar. Bij deze nogmaals een welgemeende dankjewel aan de hondenclub voor het ter beschikking stellen van weide en kantine.
Op zaterdag avond is een hele groep uit gaan eten in "DenNoordkant" en dat leek een schot in de roos en een gezellige avond. Bedankt Danny om dit voor ons te organiseren.

Het veld op PMF lag er prachtig bij maar de hele schietrange rondom leek op een uitbreiding van het ijsselmeer. Zo ver je kon kijken stonden er grote plassen. Voorzitter Koen waarschuwde ons dan ook terecht dat buitenlandingen best konden worden vermeden. Dat is ondanks onze roestige winter-vingers toch aardig gelukt. Voor zover mij bekend is er niets stuk gevlogen en zijn ook alle ego's nog heel.

Als slot van het verslag mogen we trots melden dat Koen ons nog niet beu is gezien, en dat we opnieuw zijn uitgenodigd voor 2025!

We kijken uit naar meer,
Bert namens het bestuur.

Foto's treffen Pampa Modelfighters