Odoorn

Verslag treffen Odoorn

Het weer was ons niet supergoedgezind, maar ondanks dat hadden we weer een fijne tijd met fijne vluchten tijdens het negende treffen in Odoorn.

Mooi veld

Het L-vormige veld maakt dat je er bij elke windrichting makkelijk kan vliegen, zelfs met onze grotere kisten. De heersende Noord-Westenwind gaf geen enkel probleem en we konden dwars en een beetje diagonaal prima genieten van het strak gemaaid en plat gerolde veld. Overal rondom zagen we zorgwekkende waterplassen staan, maar het veld bij OLC was onberispeliljk zoals we dat altijd gewend zijn.

Donderdag

Op donderdag waren we nog maar met een klein groepje maar we hebben ontzettend veel gevlogen. We wisten dat de vrijdag een probleem zou worden qua nattigheid, dus met de kleine groep hebben we alles eruit geperst wat we konden. In de ochtend maakte Wim enkele sleepjes met zijn ZLIN, maar de rest van de dag was de ZLIN van Bennie het werkpaard van dienst. Fred, Carel, Wim en Bert deden hun uiterste best om Bennie de hele dag druk bezig te houden en dat is best goed gelukt. Het aantal landingen per zwever was in elk geval wel gekomen om weer wat automatisme in te bouwen bij het begin van ons vliegseizoen.

Jaap met drie sterren

Ook dit keer was Odoorn culinair een buitenbeentje. Jaap toverde in zijn eentje met eenvoudige maar eerlijke ingrediënten telkens weer fantastische gerechten op tafel. Dit is ondertussen bekend, maar het lekkere eten en de fijne sfeer in de kantine zorgen telkens weer voor een fijne avond om het vliegen mee af te sluiten. Jaap, van harte dank voor alle energie die je erin hebt gestoken!

Regen

In Odoorn durft er al eens één natte dag bij zijn en dat was ook dit jaar niet anders. Op vrijdag werd er regen voorspeld voor heel de dag en dus vatten we de dag aan in de kantine. We hebben daar samen veel tijd gevonden om over onze hobby te praten en om dingen van mekaar te leren. Ondanks dat het veld leeg bleef was het een mooie dag.

Weekeind

En hoewel zaterdag erg nat startte was de komst van Danny duidelijk het teken dat de gaten blauw tussen het loodgrijs voldoende waren voor opbouwen en vliegen. Zo is er zaterdag veel gevlogen en was Bennie opnieuw zeer druk met de zwevers het zwerk in trekken met de Zlin. Af en toe nattigheid werd slim opgevangen met zeilen op het veld om de vliegtuigen tijdelijk onder te parkeren, zo was BiGGS met regelmaat de buien te slim af. En door de buien was er ook echt wel thermiek, het ging op en neer, dus genoeg om mee te spelen, met een scheef oog kijkend naar een aankomend regenscherm. Er zijn onverwacht veel meters gemaakt deze dag. En de dag eindigde in de ondertussen vertrouwde en uiterst goed verzorgde BBQ in het clubhuis, waar we ons nieuwe dankvaandel konden uitreiken aan het bestuur van de OLC en presentjes voor alle vrijwilligers. En daarna vloeide het Grolsch bier overvloedig!

De thermiek hield ook stand op de zondag, het zou de mooiste vliegdag van het weekeind zijn volgens de kaarten, maar de dreiging hing wel aan de horizon, met name de ochtend en vroege middag was het uitstekend en thermisch! Iedereen kon bijna direct aan de sleepkist gekoppeld worden zonder wachten en ook het klassieke hout beleefde de nodige stijgwind onder de vleugels. Maar ook de buien maakte in de loop van de middag duidelijk dat langzaam de koek op was.

tot ziens!

Odoorn was qua weer een spannend evenement, maar de OLC met het gezellige thuishonk, het mooie veld en de uitstekende voorzieningen heeft BiGGS weer een fraai treffen voorgeschoteld! Zondermeer is iedereen hartelijk te danken, maar in het bijzonder ook Bennie, die onvermoeibaar alle vliegdagen de trofee voor meeste sleeps verdiende.

Graag strijken we volgend jaar weer neer in het fraaie Drenthe en hartelijk dank!

Met vliegende groet namens het bestuur,
Jeroen en Bert

Foto's treffen Odoorn