EOLE-Pottes

Verslag treffen EOLE-Pottes

"Als de zon schijnt" zong André van Duin, en na een geslaagde passage in Pottes kunnen we met bruin gebakken snoetje bevestigen dat "alles anders uit ziet en dat het leven fijn is als de zon schijnt".

20e editie

Dit verslag moet beginnen met te bejubelen dat we nu al voor de 20e keer welkom waren in Pottes, en dat we ons ook na 20 passages nog steeds heel erg welkom voelen bij onze Waalse vrienden. Editie 20 voelde voor iedereen speciaal, en dat werd zeker mooi belicht. Een blauwe BiGGS drinkbeker zal ons hopelijk nog lange tijd helpen herinneren om dit moment te koesteren.

Riesling Squadron

Pottes en het "Riesling Squadron" zijn al jaren met mekaar verbonden voor de BiGGS leden, en hun plaats als vrienden binnen onze groep groeit jaar na jaar gestaag. Hoe fijn is het om deze toppiloten te mogen omarmen in onze groep. Dat ze dit jaar de kers op taart hebben gezet naast het veld door ons te voorzien van heerlijke flammkuchen toont hoe ook het Riesling Squadron een warm hart heeft voor BiGGS en hoe ze zich ook naast het veld voor ons willen inzetten. Een dikke mercie voor de fijne compagnie, de mooie vluchten en de verrassend lekkere keuken aan alle dames en heren in lichtblauwe polo!!!

Wat een weer

Dinsdag begon met flinke wind en voor zover mij bekend vlogen enkel Eric, Wim en Bert. Na enkele hobbelige maar zeker ook geslaagde vluchten werd de pijp aan Maarten gegeven en was het tijd om voor het eerst de drank te verkennen. Tot daar het enige hobbeltje in het weerparcours. De rest van de week was er enkel plaats voor zon. Als de wind even weg viel zouden we bijna durven gaan klagen van het mooie weer :).

Ode aan de jonge veulens

Dit treffen waren Micah, Jasper en Thomas de jonge veulens die aan de grote mensen lieten zien hoe echt vliegen wel moest :). Maar in de categorie van bruisende energie zijn we zeker verplicht om ook Arie en Ruud te vernoemen. Beide zien er al een heel klein beetje 60+ uit, maar ze vlogen alsof de fleur van hun leven nog maar net is begonnen. Ook de Swift van Richard was veel vaker dan gemiddeld zichtbaar en vloog zoals steeds als op rails, maar Richard is nog maar net de 60 gepasseerd en die telt dus maar mee voor halve punten :). Hoe fijn is het om zoveel passie te mogen herkennen bij verschillende generaties!

Dankwoord

Onzen Danny had als voorzitter nogal eens een bergje werk te verzetten bij het dankwoord op zaterdag. Er was de 20e editie die in de verf mocht, de helpende handen van onze BiGGS dames alsook lokale leden, de geslaagde mosselavond, de heerlijke keuken van het Riesling squadron, de handdruk die editie 21 bezegelde, en wellicht vergeet ik nog een en ander. Maar in dit verslag is zeker ook een dikke mercie aan onze voorzitter op zijn plaats. Die smijt zich voor 100% en heeft de goesting en de wil om nog jaren verder te blijven groeien in zijn functie om zo van BiGGS nog een hechtere familie te maken.

Editie 2025 en komende

BiGGS kijkt al uit naar "Pottes 2025", en de handdruk die Danny en Danny elkaar gaven geeft aan dat we op twee oren mogen slapen. Hoe fijn kan het zijn om te mogen terug blikken op een prachtig hoogtepunt in ons seizoen en om meteen daarna al weer te mogen uitkijken naar nog veel meer van dat moois. Pottes, BiGGS dankt u voor de hartelijke ontvangst!

Namens het bestuur,
Bert

Foto's treffen EOLE-Pottes