Nieuwsbrief 5 april 2019

05/04/2019 - Nu het seizoen bijna van start gaat, gaan onze nieuwsbrieven natuurlijk over de inschrijvingen, maar we belichten ook het aspect veiligheid als afsluiter van onze winterslaap.

Inschrijvingen PMF

De eerste mooie lentedagen hebben we ondertussen achter de rug en stilaan komt ons allereerste treffen van 2019 aan de beurt: Biggs@Pampa.
Gezien het hier over een primeur gaat, geef ik graag nog wat info mee. Gelieve rekening te houden met het aankomstuur op vrijdag: We mogen pas vanaf 17u30 het militair schietterrein oprijden. Mocht U toch iets vroeger aankomen wacht dan even in de Sonisstraat. Ikzelf zal trachten om tijdig aanwezig te zijn in de Sonisstraat om de eerste deelnemers op te vangen. Zij die toch door de mazen van het net kunnen glippen: bewegende voertuigen zijn altijd een uitdaging voor onze Belgische luchtmacht ! Grapje weliswaar maar zeker niet vroeger aankomen daar dit onze vrienden van de Pampa's in ernstige problemen kan brengen.
Het parkeren van mobilhome of caravan graag op locatie en conform het plannetje in het inschrijvingsformulier van onze website. Voor het uitladen van de vliegtuigen heeft de club een duidelijke afspraak met zijn leden: je kan en mag dit doen aan het vliegplein, maar na het uitladen de voertuigen parkeren op de voorziene parkeerplaatsen of terug op de kampeerlocatie zetten. Het lijkt me logisch dat wij dit ook doen.
Inschrijven voor dit treffen kan nog altijd (graag zelfs), en voor zij die op zaterdagavond geen zin hebben om te koken, kunnen deze week (tot 9/4/2019) nog inschrijven (en niet vergeten gelijk afrekenen) voor de frietjes met stoverij.
De locale stroom wordt dmv een kleine dieselgenerator opgewekt en zal aanwezig zijn zolang het clubhuis geopend is. Als backup neem ik zelf een 2,5KVA noodgenerator mee zodat, in geval van nood, er toch 220V beschikbaar kan zijn voor jullie. Kwestie van laders van stroom te voorzien en hier en daar wat verlichting te hebben. Elektrische dekentjes, vloerverwarming, warmwaterboilers, enz..niet dus. Kruip maar wat dichter bij elkaar. Laat ons hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn zodat we kunnen genieten van deze unieke locatie. Hoe de Pamparange er in wintercondities uitziet hebben we vorig jaar mogen ervaren. Nu gaan we voor een pril zomers weekend....althans volgens de bestelbon. Vergeet jullie verrekijker niet, of een sterrenkijker voor de echte liefhebbers.

Inschrijvingen Tongeren

Voor het treffen in Tongeren zijn de inschrijvingen ook geopend. Zorg dat je bent aangemeld op de website, anders lukt het inschrijven niet. De weide zal nog properder (vlakker) zijn dan vorig jaar, de douche is weer geregeld en er is een nieuwe parking in Tongeren. We gaan eerst genieten in Helchteren en Odoorn, maar inschrijven voor Tongeren kan dus ook alvast.

Veiligheid

BiGGS is altijd te gast bij clubs, en hopelijk blijven we overal graag geziene gasten. Dat wil ondermeer zeggen dat onze veiligheidsstandaard hoger moet zijn dan de gemiddelde club waar we komen. Dat we er zwaar op kunnen worden afgerekend kon je al lezen uit de motivatie van Sint-Truiden om ons dit jaar niet te ontvangen. Dus laten we ook dit seizoen weer proberen om waar we ook komen een voorbeeld te zijn wat betreft veilig samen vliegen. Nu de treffens dichterbij komen is het wellicht gezond om ons huishoudelijk reglement en het vlieghandboek nog eens door te nemen.

Tot binnenkort,
Marcel