Nieuwsbrief 20 september 2019

20/09/2019 - Na het laatste treffen weeral een nieuwsbrief met o.a. het verslag van de jaarvergadering.

Het verslag van het treffen in Tongeren staat online

Het laatste treffen van het jaar was meteen ook weer een heel mooi. Marcel schreef een mooi verslag, klik hier om het meteen te lezen.

Het seizoen is op

Na het mooie treffen van Tongeren overviel het me een beetje op zondag toen er handjes werden geshud bij het afscheid. Het seizoen was goed gevuld met zeven treffens en toch is het voorbij gevlogen, wat in onze hobby helaas er wel een beetje bij hoort (het voorbij vliegen bedoel ik dan). In elk geval is het jammer dat de mooie lange dagen alweer beginnen te korten en dat we onze focus moeten verleggen naar het bouwhok. Dat doet ons nu al snakken naar de lente en het volgende seizoen om te komen showen met onze creaties uit de winter. Als er mensen een bouwverslag maken (of willen maken), bezorg het ons aub zodat we ook in de winter weer wat materiaal hebben om onze nieuwsbrieven interessant mee te vullen.

Verslag jaarvergadering

Als eerste punt werd het programma voor 2020 voorgesteld. Dit werd goed onthaald maar de timing voor Ter Apel en Battice zullen herbekeken worden. Het voorstel is om Ter Apel in juni te laten doorgaan en Battice een week te verlaten. Richard Branderhorst liet weten dat Nijverdal misschien ook open staat voor 2020. Grevenboirch heeft nog geen gekende datum maar ergens in Augustus zou dit zeker plaatsvinden.

Hieronder zie je de kladversie van onze 2020 agenda. Hou er rekening mee dat alle treffens nog onder voorbehoud zijn.
- PMF 3 - 5 april
- Odoorn 30 april - 3 mei
- TMV 20 - 24 mei (Hemelvaart)
- Ter Apel einde juni
- Pottes 20 - 26 juli
- Grevenbroich begin augustus
- Battice 20 - 23 augustus
- Someren ??? 18 - 20 september
Van zodra we een beter zicht hebben op de data zullen we die zeker nogmaal publiceren.

De verlaging van de lidgelden voor 2020 werd goedgekeurd. Met deze verlaging tracht het bestuur extra leden aan te trekken. Kortweg gaan de lidgelden € 10 naar beneden. De hele lijst zullen we nogmaals publiceren als de inschrijvingen er volgend jaar aankomen. BiGGS promoten blijft een actiepunt voor komend jaar.

De begroting voor 2020 werd ter plaatse kenbaar gemaakt. Door de verlaging van het lidgeld zullen we normaal een klein tekort hebben.

Het idee om sleeppiloten dewelke met benzine vliegen ipv de gesponsorde Aspen, rechtstreeks te vergoeden voor hun verbruikte brandstof+2Takt olie, werd goedgekeurd. Tevens kwam de vraag van Bruno om volgend jaar te starten met 2 Biggs-sleeptouwen. Dit om de start-bewegingen vlotter te laten verlopen en ervoor te zorgen dat de zweefpiloten het sleeptouw zelf gaan ophalen ipv de vluchtleider. De vluchtleider heeft andere taken te vervullen. Niet het ophalen van de touwen.

De rekencommissarissen zijn nog niet klaar. Zij hebben ook nog tijd tot eind Oktober. Hun verslag zal verschijnen in onze nieuwsbrief.

Varia.
De bedankpresentjes zullen herbekeken worden voor volgend seizoen zodat er minder personen vergeten kunnen worden. Een meer algemene vorm van bedanking wordt onderzocht.
De logistiek van de biggs-box moet meer worden verdeeld daar de remorque niet overal naartoe kan. Eddy heeft al een backup editie bij zich, maar een derde persoon zou welkom zijn.

Knuffelvliegen PMF

Op zondag 22 september is het bij onze vrienden van PMF knuffelvliegen. Mocht er iemand tijd en zin hebben om er langs te gaan en/of mee te vliegen zou dat leuk zijn en geapprecieerd worden door de club. De weervoorspelling ziet er alleszins heel goed uit.