Nieuwsbrief 21 maart 2022

05/04/2022 - Zouden we mekaar dit jaar dan toch terug ontmoeten op een vliegveld? De Covid-cijfers blijven zwalpen en bijgevolg blijft ook dit seizoen naar mijn aanvoelen een dubbeltje op zijn kant, maar laten we samen hopen dat het glas half vol blijft.

Lidgeld 2022

Voor bestaande leden wordt het lidgeld van 2020/2021 gebruikt om ook 2022 mee te vergoeden. Mocht er toch iets schorten volgt er eventueel een individueel mailtje van onze penningmeester.

Pampa Modelfighters

Over vier weken zijn we te gast bij de Pampa Modelfighters. Hopelijk krijgen we mooi weer en zachte wind, ik kijk er alvast naar uit. Marcel schreef het bij de info van het treffen, maar ik vermeld het graag opnieuw. PMF is gelegen op een militair terrein, en moet zich schikken naar de regels die daar gelden. Dat geldt dus ook voor ons als gasten. Het is verreist dat iedereen die te gast is op voorhand de nummerplaat van zijn auto opgeeft. Dus wanneer je je inschrijft voor het treffen, stuur me dan ineens ook even een mailtje met de nummerplaat van je auto aub (enkel het trekkend voertuig). Deze info zal niet bewaard blijven, maar wordt na het BiGGS treffen van PMF verwijderd van onze systemen om GDPR compliant te blijven.

Gastvliegers

Ik kreeg de vraag of gastvliegers nog steeds welkom zijn, en uiteraard zijn ze dat. Het is mede door Covid al even geleden maar voor de duidelijkheid geef ik nog eens mee dat gastvliegers € 5 per dag of € 20 per treffen betalen. Wie regelmatig deelneemt wordt uiteraard best lid.

Operator/FLyer ID

Het Operator ID is inmiddels verplicht op elk toestel, het Flyer ID is sterk aanbevolen maar nog niet verplicht tot einde 2022 (voor zover mij bekend). Carel heeft in deze nieuwsbrief van 10-01-2021 al eens uit de doeken gedaan waarover dit ook alweer ging.

Poetswerk

Voor wie er nog niet aan toe kwam; het wordt hoogtijd om je caravan of camper te gaan poetsen en (technisch) in orde te brengen. Het lijkt er op dat we dingen echt terug zullen mogen gaan gebruiken!

Help

Voor wie de afelopen jaren minder heeft gevlogen is het absoluut geen schande om hulp te vragen bij het terug op gang komen. Als BiGGS groep zijn we er voor mekaar en dragen we veiligheid hoog in het vaandel. Mekaar helpen tijdens de eerste vluchten lijkt mij dan ook eerder een daad van kameraderie dan van onkunde. Laten we samen proberen om zo veiligheid mogelijk weer van mekaars vliegkunsten te gaan genieten.

Met vliegende groet,
Bert