Tongeren

Verslag treffen Tongeren

Het treffen in Tongeren was broeierig, maar digitaal op onze website merk je daar niets van (uitgezonderd de foto’s waar je het soms uit kan afleiden). Lees het verslag en bekijk alle foto’s door hieronder te klikken op “Lees meer”.

Laten we het verslag voor een keertje maar eens beginnen met het minst goede nieuws. Onze secretaris Laurence moest het treffen vroegtijdig verlaten omdat ze een cruise had gepland met haar papa. Daarom zal je in dit verslag haar sappige pen missen en moet je vrede nemen met het enigszins aangebrande gewauwel van ondergetekende.

50/15/10

Dit treffen bij onze vrienden in Tongeren was speciaal, want we konden er niet minder dan drie jubilea vieren. De “Tongerse Model Vleugels” bestaan dit jaar 50 jaar en worden een koninklijke vereniging, BiGGS mag dit jaar 15 kaarsjes uitblazen want we begonnen er mee in 2002, en we waren dit jaar voor de tiende keer gast in deze gezellige club. Dat we er voor de tiende keer werden ontvangen was TMV ook niet ontgaan, want we mochten tijdens de barbecue een mooie beker in ontvangst nemen van secretaris Emile Verjans.

Tongeren_Beker.JPG

Camping/Stroom/Douche/Koekoek

TMV heeft dit jaar ook moeite noch kosten gespaard om de parking/camping voor ons te verbeteren. De weide werd alvast een stuk vlakker, het gras werd mooi gemaaid en onkruid was ver te zoeken. Voor de stroomvoorziening heeft TMV speciaal voor BiGGS geïnvesteerd in nieuwe stroomverdeelkastjes. Voor zover mij bekend is de stroom dit jaar geen enkele keer uitgevallen, en dat is een opmerkelijk verschil met voorgaande edities. Bij deze nogmaals onze oprechte dank aan TMV voor de geleverde inspanning ! De douche was dit keer een XXL exemplaar, dit omdat de leverancier door een dubbele boeking geen kleine douche meer vrij had. Uiteraard was de man zo fair om de mega-douche voor het zelfde bedrag te leveren. Op de camping hoorde ik enkel een vage klacht over een koekoek met een enorm vocaal uithoudingsvermogen, maar dat beest is voor zover ons bekend geen lid van TMV.

Tongeren_Camping.JPG

Dat TMV naast het vliegen garant staat voor het culinair verzorgen van zijn gasten staat al jaren buiten kijf. Ook dit jaar werden we weer helemaal in de watten gelegd door de trouwe ploeg medewerkers die ons fijne maaltijden presenteerden. Op zaterdag avond werd in de kantine door de band ook weer voor de nodige ambiance gezorgd.

Tongeren_Party.png

Geen noemenswaardige schade

Altijd leuk om te vernoemen in een verslag is dat er na 5 vliegdagen geen noemenswaardige schade te vermelden valt. We moeten blijven streven om zo veilig mogelijk samen het luchtruim te delen, en het afgebakend stuk luchtruim voor de slepers, het callen van downwind en landing beginnen stilaan ingeburgerd te raken. Het bestuur dankt de piloten die zich inzetten om deze nieuwe regels te helpen implementeren.

Aanpassing bijdrage voor dagjesvliegers

De dagjesvliegers die al jaren gratis meesurfen met het BiGGS circus moesten vanaf dit jaar € 20 per treffen betalen. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde, en na overleg met de aanwezige effectieve leden en slepers werd door de aanwezige bestuursleden beslist om voortaan € 5 per dag te vragen. We hopen dan ook om hen in de toekomst weer talrijker te mogen ontvangen.

Briefing + Vluchtbegeleiders

Het nieuwe bestuur moet (uitgezonderd Eddy) nog even wennen aan het geven van briefings, maar we vonden het in elk geval leuk dat er ook zonder megafoon elke dag om 10u heel wat piloten bij de box verschenen. De Flash-berichten doen hierin duidelijk hun werk. Het bestuur heeft nagelaten om bij de briefings te vragen aan de piloten om zich aan te melden om voor een uurtje vluchtbegeleider te zijn. Daarom hebben we dat dit treffen vaak zelf moeten doen. Het goede nieuws is dat we daardoor vanzelf heel snel leren uit onze fouten :-).

Nieuwe sponsor

Je kon op het treffen in Tongeren ook haast niet naast de nieuwe, mooie, blauwe petjes kijken. Deze waren besteld bij Eveline (van Danny), en ondanks de nogal late bestelling waren ze toch keurig op tijd klaar om in Tongeren al verkocht te worden. De verkoop liep een stuk vlotter dan verwacht, dus een nieuwe lading is inmiddels al besteld. Tot onze verbazing weigerde Eveline de betaling van de petjes. We zijn dan ook aangenaam verrast om jullie te kunnen melden dat BiGGS er een nieuwe sponsor bij heeft. Onderaan elke pagina van onze website vind je naast Aspen en Benison ook Freleo. Ga er zeker even een kijkje nemen en vergeet niet om Eveline bij een volgende ontmoeting minstens een woordje van dank te geven.

Roodverbrande groetjes van BiGGS,
Bert

Foto's treffen Tongeren