Ter Apel

Verslag treffen Ter Apel

Op de achtergrond Duitse windmolens met de nabijheid van Drenthe voelbaar. Maar ons treffen vond toch echt plaats in de Nederlandse provincie Groningen en de Modelvliegclub Ter Apel (MTA) laat daar geen onduidelijkheid over bestaan. De Groningse vlag wappert vrolijk en ferm in de top van de vlaggenmast. Wat ons betreft mocht dat de eerste dagen iets minder enthousiast, maar de weergoden heb je nu eenmaal niet in de hand. Voor een 1e keer mocht BiGGS genieten van deze mooie vereniging, met een super plein van 2 ha zonder noemenswaardige obstakels binnen de vliegzone. Een hartelijk ontvangst door Sjaak en een fantastische zorg gedurende het gehele treffen maakte daar onderdeel van uit. Doe daar nog een mooie omgeving bij en je krijgt een BiGGS treffen om niet snel te vergeten. We hebben genoten van dit treffen en wat betreft alle deelnemers, inclusief aanwezige partners, voor herhaling vatbaar. Onder 'lees Meer' vind je een verslag door Ruud, bestuurslid van MTA, zoals de vereniging het zelf heeft ervaren.

Groeten, Carel

Voor de eerste keer mocht Modelvliegclub Ter Apel het Internationaal Treffen van de BiGGS faciliteren. Al in 2017 werden de eerste contacten gelegd tussen onze voorzitter Martin en bestuurslid van BiGGS, Carel. Al gauw werd er een datum geprikt en konden de voorbereidingen beginnen. We wisten eigenlijk niet wat ons te wachten stond v.w.b. het aantal deelnemers. Geruchten gingen dat er wel tot 35 caravans/campers konden komen en daar gingen we dan ook vanuit. Dat zou geen problemen geven want het modelvliegveld was groot genoeg om zo’n grote groep te huisvesten.

Zoals altijd was ook nu onze secretaris Sjaak weer de grote kartrekker tijdens de voorbereiding. Hij regelde de vergunningen en plande de inkopen van voldoende drinkwaren, snacks en natuurlijk de soep. Gedurende het treffen was Sjaak altijd aanwezig.

Donderdag 21 juni kwamen dan ook de eerste gasten met hun campers/caravans en de dagen er na kwamen er steeds meer deelnemers bij. Echter, de weersverwachting hebben er toe geleid dat er veel afmeldingen kwamen. Een krachtige wind met de vele regenbuien maakten het vrijdag nagenoeg onmogelijk om te vliegen. Het voordeel was dan wel weer dat we in het clubgebouw goed kennis konden maken met deze kleine, maar uiterst sympathieke groep BiGGS deelnemers.

Zaterdag 23 juni bleef het droog maar de wind bleef erg stevig. Toch werd er, na een briefing, volop gevlogen. Eindelijk konden we genieten van de grote zwevers. Het blijft altijd spannend om een start van een zwever achter een sleper te zien. Ook de meegereisde echtgenotes hebben genoten. Tijdens een fietstocht door het prachtige Westerwolde hebben de dames een bezoek gebracht aan een bierbrouwerij. De zaterdag werd afgesloten met een heerlijke BBQ.

Zondag 24 mei was er weinig wind maar... er hing er een heel lage bewolking met een miezerig regentje. De vooruitzichten waren niet gunstig dus er werd besloten om de zaak in te pakken en huiswaarts te keren.

Ondanks alles heeft MTA goede herinneringen aan een groep fijne mensen aan over gehouden. We zouden het graag een keer over doen. Ik weet, je moet nooit namen noemen maar ik wil via de BiGGS voorzitter Bert, iedereen hartelijk danken voor de komst naar het verre noorden. Tot volgend jaar?

Groeten uit Ter Apel,
Ruud

Foto's treffen Ter Apel