Battice

Verslag treffen Battice

Dit keer was Jeroen bereid om een verslag te schrijven over het geslaagde treffen in Battice. Van Danny ontvingen we een aantal mooie foto's, dus onze vraag om wat hulp van de leden krijgt respons. Veel leesplezier met het verslag van Jeroen.

Voor het eerst op de kalender van BIGGS, dus met een grote nieuwsgierigheid reisde de BIGGS leden af naar het mooie Battice; hoe anders het landschap vergeleken met de omgeving Tongeren vlakbij, al jaren een vaste vliegstek; de Ardennen omsluiten het fort Battice en met een krappe draai, een flinke dot gas en een beetje geluk eindigden we bovenop het fort!

Wat een prachtlocatie was er gevonden; vol van historie, ruimte, vergezichten en een prachtige zonsondergang. De modelvliegclub Les Aigles ligt feitelijk bovenop het dak van het enorme fort Battice waar flink is gevochten in de 2e wereldoorlog. Veel van het fort was nog steeds goed te zien en gaf de omgeving een bijzondere sfeer.

De wind gaf wel wat uitdaging, want starts en bijbehorende landingen (daarom straks meer) waren richting het clubhuis en de no-fly zone, dus iedereen heeft goed kunnen oefenen in zowel steil slepen als bochten tijdens de sleep. Voor de rest is het weer dit jaar gelukkig niet een fenomeen van veel zorgen; het was dan ook prima vertoeven maar gelukkig niet zo zinderend heet als in Pottes; een aangename temperatuur welke op zondag richting de 27 graden liep was prima!

Wellicht wel een beetje verlamd door alle zomerhitte was het vliegbedrijf rustig op vrijdag en zaterdag; geen lange rijen en prima zicht maakte het vliegen tot een genot. Het vliegplafond was wel een uitdaging, er was voldoende mandragend verkeer om een vluchtleider druk te houden. Op zondag was het daarentegen opvallend druk voor een BIGGS treffen; iedereen probeerde maximaal gebruik te maken van de sterke thermiek en het mooie weer; wetend dat het seizoen toch op zijn einde loopt. Mede door de windrichting en het veld dat toch diagonaal moest worden aangevlogen waren landingen wat spannender dan normaal. Toch zijn er hier geen nare incidenten geweest. En dat is ook wel goed voor de BIGGS vliegers; het houdt ons scherp, oplettend en zo blijkt ook nu weer: er valt toch altijd weer te leren, hoe lang we ondertussen ook al vliegen.

De activiteiten van de vrijwilligers van de club was ook bij Les Aigles indrukwekkend; ’s ochtends verse croissants, koude schotels, en een uitstekend verzorgde zaterdagavondmaaltijd, inclusief vol gedekte tafels maakte het een waar eetfestijn! Wel jammer dat de wespen ook graag meegenoten, maar de natuur houdt je nu eenmaal niet tegen. Een heel warm bedankt aan de clubleden in Battice voor de goede verzorging, we hadden niet beter kunnen wensen!

AL met al een fantastisch treffen volgens mij, (ondanks mijn pittige crash van mijn Ventus op zondag, oorzaak nog in onderzoek) een mooie omgeving en een uitdagend vliegbedrijf waardig voor een vervolg!

Met vriendelijke groeten,
Jeroen

Foto's treffen Battice