Odoorn

Verslag treffen Odoorn

Het treffen Odoorn was wederom een schot in de roos, maar het schot maakte hier en daar wel een gat in een wolk. Lees het ganse verslag en bekijk de foto's door hieronder te klikken op "Lees meer".

De winter was voor velen veel te lang, en op ons eerste treffen in Odoorn zag ik enkel blije gezichten en mooi blinkende toestellen. Iedereen zat vol adrenaline om het BiGGS seizoen weer op gang te zien komen. Voor enkelen was er wellicht ook een klein stressje om de stijve vingers weer vertrouwd te maken met de knuppels, maar ook dat is nu eenmaal inherent aan onze lange winters.

Op vrijdag zou er om 10 uur de eerste briefing zijn, maar dat draaide even anders uit. Om enkele minuten over tien kregen we bericht dat Marino niet op de briefing kon zijn omdat Nina tijdens de ochtendwandeling achter een hertje aan ging en verdween in het immense bos. We zijn letterlijk met zijn allen meteen gaan zoeken en na twee en een half uur was Nina doodop weer terecht nadat Eric Paco had gebruikt om haar te lokken. In de voormiddag werd er dus helemaal niet gevlogen, maar de voldoening om als groep iets te kunnen betekenen voor Marjolein en Marino was echt supergroot. Meteen bij de start van het seizoen maakte dit overduidelijk dat BiGGS veel meer is dan een aantal fanatieke piloten die enkel samen willen vliegen.

Na een aantal sleepjes kon je bij iedereen merken dat de routine er stilaan weer in kwam. Het was vrijdag en zaterdag mooi vliegweer, en ook op zondag voormiddag was er ondanks het lage wolkendek nog beweging op het veld. Zondag middag moet er iemand een behoorlijk gat in een wolk hebben gevlogen want alle hemelsluizen ging plots open. Alle mogelijke weersvoorspellingen lieten zien dat het er voor de komende dagen niet zo fraai zou uit zien. Maar dankzij de mooie start van het seizen namen we dat er met de glimlach bij.

Wat in het verslag zeker niet mag ontbreken is de supergastvrije manier waarop we door de mensen van de Odoorner Luchtvaartclub werden ontvangen. Jaap bereidde letterlijk elke avond een heerlijke en voedzame maaltijd, en voorzag ook elke middag een broodje “flinke Jaap”. Na het eten en het opruimen was het elke avond erg gezellig in de kantine en werd er bij een Grolsch “raadjeplaatje” gespeeld. Quizzmaster Edwin en DJ Simon zorgden ervoor dat er telkens een aantal mensen veel te laat hun bed opzochten.

Ik hoorde van het clubbestuur dat het voor hun óók een geslaagd treffen was, en dat we volgend jaar weer welkom zijn. Wij kijken er alvast naar uit !

Foto's treffen Odoorn