Tongeren

Verslag treffen Tongeren

Hier een kort verslagje van ons treffen bij de Tongerse ModelVleugels. Voor een 11e keer mocht BiGGS genieten van de hartelijke ontvangst en super accommodatie van deze club. Doe daar nog het heerlijke lenteweer bovenop, en je krijgt een BiGGS treffen om niet snel te vergeten. Enkel op zondag waren de weergoden iets minder meewerkend. Tja, je kan niet alles hebben natuurlijk…

Het treffen op zich verliep vrij normaal: onze bekenden sleeppiloten brachten alle zweeftoestellen vlot en veilig op hoogte. Nadien kon je zonder zorgen tot 700m hoogte gaan. Dankzij Laurence en de medewerking van de regie der luchtvaart, werd gedurende dit event, de zone (of TSA) boven en rond de TMV enkel voor ons modelvlieggebeuren afgebakend. Bij deze: dank je wel Laurence!
Biggs@Tongeren is door de jaren heen geëvolueerd tot een waar vliegfeest: naast de mooie vliegtuigen en fijne mensen, staat de catering hier ook in de spotlight. Lekker verwennerij op vrijdag, zaterdag en zondag. Diezelfde spotlight richt op zaterdagavond zijn lichtstralen op de zanger en zijn band. Al swingend en zingend werd zaterdag afgesloten, of zondag opgestart… Wat me die avond opviel was het “zangtalent” van enkele Nederlandse piloten. Misschien zat het gele “zangwater met witte schuimlaag” hier voor iets tussen. Enfin, het was er boenk-op. Ook voor Ari zijn zweefvliegtuig zat het er boenk-op. Het fijne weet ik er niet van, maar ik dacht dat hij een nieuwe hobby gaat zoeken: trainspotting! De overstap naar zijn nieuwe hobby neemt hij wel drastisch, maar efficiënt.
De aanvang van het nieuwe seizoen is ook de periode waarin enkele maiden flights worden afgewerkt. Fijn om te zien hoe 2 identieke Nimbus toestellen van HKM de eerste vluchtjes maakten. Eindelijk hé Marino :-)
Ook Danny deed een eerste sleep met zijn nieuwe Wilga. Gelijk maar de 9m ASW van Kurt uitgekozen, waarom niet. Verder onthouden we nog dat Nicole weet waar de keukendeur is, onze voorzitter prima frieten kan bakken, Wim VS zijn zware zwever niet in speed-stand moet zetten tijdens take-off, Bruno dit probleem kordaat oplost, en de mensen netjes achter een afsluiting gaan staan tijdens een demo van een pylonracer. Oerend hard gaat dat… en luid ook. Net zoals de rockgroep Normaal die “Oerend hard” zongen. Een band uit de Achterhoek. Misschien weerklinkt hun muziek als we de Achterhoek doorkruisen op weg naar het volgende BiGGS treffen in Ter Apel. Oehoe-oehoe…oerend hard.

Groetjes, Marcel

Foto's treffen Tongeren