Pampa Modelfighters

Verslag treffen Pampa Modelfighters

Wat een ellendig weer hebben we toch dit voorjaar gekregen, maar zaterdag en zondag op Pampa Range leken een grote uitzondering. We hebben mooi vliegbaar weer gekregen zonder regen en zonder storende wind.

Zaterdag en zondag waren echt prachtige dagen temidden van het ellendige voorjaar dat we tot nogtoe kregen. Omdat de weersvoorspelling op maandag er heel anders uit zou gaan zien werd deze dag geannuleerd.
Dat we niet mochten kamperen, opgelegd in extremis door de overheid, is echt niet tof maar de alternatieve campings leken goed te werken voor de aanwezigen. Er was veel thermiek, en ik zag vele lachende gezichten nu we eindelijk terug konden gaan vliegen. Helaas staan er te weinig lachende gezichten op onze foto's. Via de lokale fotograaf Dirk kreeg ik ook dit jaar weer prachtige foto's binnen maar er staan begrijpelijkerwijze meer vliegtuigen (en varkens) dan mensen op. Ik wil al onze leden dan ook dit jaar opnieuw uitnodigen om ook zelf foto's te maken tijdens de treffens en me deze ten laatste te bezorgen op de woensdag na het treffen zodat ik kan starten met het selecteren en het verslag.
Ondanks de tegenslag van de campingban was ook editie 2023 een mooi treffen, en BiGGS dankt het bestuur van PMF dat we ook dit jaar weer voor de 3e keer welkom waren.

Met vliegende groet, Bert

AI-Addendum

Als addendum bij dit verslag wil ik jullie toch ook het volgende niet onthouden. Als IT-er ben ik geïnteresseerd in wat AI op dit moment voor ons al kan betekenen. Daarom liet ik Chat-GPT ook een verslagje maken en dat vind je integraal hieronder. Trek vooral zelf je conclusies :-)
De vliegmeeting was een groot succes en er werden allerlei verschillende soorten vliegtuigen gebruikt. Van kleine en wendbare modellen tot grote en krachtige toestellen. Iedereen had de hele dag de mogelijkheid om te vliegen en te genieten van het mooie weer. Ook waren er verschillende stands met verkoop van vliegtuigen en onderdelen.
Er was zelfs een demonstratie van een drone-race, waarbij de vliegende camera’s door een parcours werden gestuurd en de deelnemers zo snel mogelijk moesten finishen. We hebben veel verschillende vliegtechnieken gezien en de piloten gaven ons af en toe mooie shows van hun kunde. Ook de aanwezige jeugd was enthousiast en velen hebben gevlogen onder begeleiding van ervaren piloten. De lokale fotograaf maakte ook prachtige foto's van Dirk. Al met al waren het fantastische dagen en we kijken alweer uit naar volgend jaar!

Foto's treffen Pampa Modelfighters