EOLE-Pottes

Verslag treffen EOLE-Pottes

En dan begint episode 19 van het vliegfeest in Pottes… En wat was het inderdaad een feest! Velen van ons zullen met een brede glimlach terugkijken op de afgelopen week. Hoewel helaas niet voor iedereen alles heel is gebleven, is maar weer eens aangetoond dat het vliegconcept van BiGGS garant staat voor plezier, genot en veilig vliegen.

Het was bij vlagen zeer thermisch en daarmee zeer druk in de lucht, maar onze fantastische sleepvliegers takelden de ene kist na de andere het zwerk in. Duurvluchten van uren waren niet uitzonderlijk en het was een feest om de hoogte er af te vliegen om vervolgens ergens in een hoek van het veld weer te tanken en terug te gaan naar veilige hoogte. Op een gegeven moment waren er zeker 15 kisten tegelijk in de lucht, maar leidde dit niet tot problemen op het veld door de thermiek die ons hoog hield en het vakmanschap van de piloten en startleiders.

De hele week was het weer bestendig qua temperatuur en thermiek, de wind was alleen af en toe een uitdaging. Met name op de vrijdag met de wind dwars op de piste heeft menig zweefpiloot die het toch aandurfde te starten een wat klamme rug overgehouden aan het vliegen en actief sturen was dan ook noodzaak. Zondag was het duidelijk dat de koek op was en stuurde de weergoden iedereen weer op pad naar huis.

En een feest als BiGGS Pottes is niet compleet zonder de uitstekende zorgen van de lokale club en keuken. De enorme tent stond gastvrij te wachten, de drank was ruim voorradig en nagenoeg elke avond klonk het ‘SAAAAAAAAN-TEEEEEEEEE’ over de camping. Een groot compliment is op zijn plaats voor de organisatie van de Mosselavond, de verzorging van de gerookte hammen en de Barbecue door alle vrijwilligers, het was tot in de puntjes verzorgd! En een groot merci ook aan alle vrijwilligers die minder zichtbaar zijn maar ook onmisbaar om een weekend als dit tot een succes te maken, het verzorgen van de piste, het regelen van de douchekar, bouwen van de enórme tent, boodschappen doen, ijsjes verkopen, elektra regelen, we kunnen nog een bladzijde volschrijven.

Het was ook fijn om te zien dat het treffen ook door dagvliegers en aspirant leden goed wordt gevonden; de grote afvaardiging uit Duitsland, een nieuw jongste lid van BiGGS (welkom Micah, je hebt heel veel geholpen ook op het veld, hulde!) en op zaterdag een vol plein met vliegtuigen maakt duidelijk dat we op de goede weg zijn en schept vertrouwen voor de toekomst van het gesleept vliegen bij Eole.

IMG_3302_Micah - Nieuwsbrief.jpg

En er is nog meer goed nieuws: Eole heeft ons zaterdag weer van harte uitgenodigd voor volgend jaar, dus zien wij een ieder heel graag weer voor een herhaling van dit feest volgend jaar op dezelfde plek, een jubileumeditie met ons 20e bezoek aan Eole en ongetwijfeld het begin van een nieuw decennium van sleeptreffens in het mooie Wallonië. Complimenten en hartelijke dank voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

En dan tenslotte, geniet van de fotos en daarbij een groot dankjewel voor de fotografen!

Tot in het volgende tandem-treffen, Tongeren#2 - Wezeren, inclusief algemene ledenvergadering!

Groetjes, Jeroen

Foto's treffen EOLE-Pottes