Tongeren

Verslag treffen Tongeren

BiGGS was bij deze editie voor de 17e keer in Tongeren welkom. Enkel in Pottes zijn we al enkele malen vaker geweest, maar het is absoluut zo dat Tongeren en Pottes aanvoelen als thuishavens voor velen van onze leden.

Super ontvangst door Team Tongeren

Ook bij de 17e editie van de BiGGS passage in Tongeren was de ontvangst en service weer helemaal naar gewoonte ... alles was TOP voorbereid. De kampeerweide en het vliegveld waren netjes in orde, de kantine stond helemaal proper met volle koelkasten op ons te wachten en de behulpzame Limburgers stonden paraat om ons te soigneren. Een dikke mercie aan de Tongerse Modelvleugels.

Leuke vluchten, goed weer

De weersvoorspellingen gingen wat op en af, maar buiten de zaterdag voormiddag hebben we van vrijdag tot maandag mooi vliegweer gekregen. Bij momenten was het mooi thermisch en werden er lange vluchten gemaakt door verschillende piloten. Hans Clement, een nieuwe BiGGS telg lijkt (nog) niet zo verknocht aan thermiek zweven maar hij maakte met zijn verschillende kisten bij elke vlucht de nodige capriolen wat dan weer een andere manier is om je dada te vinden in het gesleepte zweven. De Fauvelle van Davy Carmans deed het bij zijn maiden erg goed, en werd bij de eerste vlucht vakkundig gesleept door Patrick Devos. Beide laatsten zijn leden van TMV maar ook bij de BiGGS leden geen onbekenden.

Baumkletterer

Onze Duitse vriend Wolfgang Thielen kwam ook als gast met ons mee vliegen, en hij gebruikte zijn prachtige gele kanarie niet enkel om mooie vluchten mee te maken maar ook om ons (of toch minstens ondergetekende) enkele prachtige nieuwe Duitse woordjes te leren. Na een stall boven het bosje aan de Noordkant van ons veld hadden we dringend behoefte aan een "Baumkletterer". De kletterer van dienst is bij TMV geen onbekende en ik kan iedereen die graag eens in een boom wil landen warm aanbevelen om dat zeker in Tongeren te proberen. De redding van je kist is dan in zeer bekwame handen.

Micah en Owen

BiGGS kan best wat verjonging gebruiken en Micah is sinds kort ons jongste "aciteve" lid, en het woordje actief kan je niet letterlijk genoeg nemen. Hij heeft dagenlang gerend om onze sleeptouwen op te halen en aan te koppelen. Volgend jaar gaat hij ook slepen en dan is het aan ons om zijn touwen te verzorgen.
Paul Happé denkt zelfs nog een stapje verder dan Manfred, en bereidt al de generatie ná Micah voor op het vliegen bij BiGGS. Kijk maar eens bij de foto's, het is hartverwarmend om de mooie lach van opa te zien als hij geniet van zijn kleinkind Owen.

Voorzitter

Wat al langer bekend en voorbereid werd, werd in Tongeren ook een feit. Danny nam het stokje over en zal van nu af aan volle gas geven om BiGGS verder te leiden en te laten bloeien. Wie even tijd vindt mag Danny zeker eens persoonliljk danken want de uitdaging om een clubje als de onze te leiden brengt heel wat meer met zich mee dan de meesten onder ons zouden vermoeden.

Jaarvergadering

De jaarvergadering passeerde zonder noemenswaardige opmerkingen. We onthouden vooral dat BiGGS gezond lijkt en dat we zeker allemaal moeten nakijken of we zowel met onze brevetten, vergunningen alsook verzekering goed in orde zijn om overal veilig en reglementair te vliegen.

MAMW

Op dinsdag sloten we het combo-treffen af in Wezeren bij MAMW. Het was het mooiste weer dat je kan bedenken en de lucht hing dan ook heel de dag vol met mooie vogels. Enkele keren kwamen er zelfs 1:1 zwevers boven ons mee rondjes draaien. Het was een fijne dag, en het bestuur van MAMW leek dankbaar dat er zoveel BiGGS leden present tekenden.

Met vliegende groet, Bert

Foto's treffen Tongeren