Someren - MVC de Valken

Verslag treffen Someren - MVC de Valken

Met het eerste meerdaagse treffen bij "MVC de Valken" in Someren is ons laatste treffen van het jaar helaas voorbij.

Wim heeft samen met een aantal trouwe leden van "MVC De Valken" uit Someren een mooi weekend voor ons voorbereid. Het gras, het water, het aggregaat, de gevulde koelkasten, ... aan alles was op voorhand gedacht en we werden op vrijdag ochtend hartelijk ontvangen. Wat voor de BiGGS leden meteen opviel was dat er ook een groep "onbekenden" aanwezig waren. Dat waren vooral mensen van IGG Duitsland, maar ook enkele IGG NL piloten en een delegatie van MASH waren present. Het was leuk om ook deze mensen te leren kennen en om samen met hen te vliegen én om samen vliegervaringen te delen. Op zaterdag was het heel wat drukker en was het voor de slepers doortrekken om iedereen tijdig in de lucht te krijgen. Het mooie nazomerweer maakte dat er prachtig kon worden gevlogen en Heinz zette met zijn JS1 uiteraard weer de puntjes op de i met een vluchtje van "zweieinhalb Stunden". Die man ruikt volgens mij gewoon thermiek.
Zondag ochtend begon de dag grijs en het wolkendek zat om 10u op 250 meter. Langzaam aan werd de wolkengrens wat hoger maar de moedigen die vlogen werden toch regelmatig even het grijs in gesleept. Tegen de middag klaarde de hemel op en werd het weer super. De zwevers kwamen weer in de rij liggen en vele vluchten volgden zodat dit driedaags treffen kon worden afgerond en een waar succes mag worden genoemd.
Nog mooier dan het weer en de prachtige vluchten waren enkele bezoekers. Op zondag verschenen plots Betty en Mira. Het voelt zo goed om te merken dat het goed met hun gaat en dat ze toch tijd willen vrij maken om bij ons op bezoek te komen. Volgend jaar in Tongeren zouden we er weer zijn, dus wie ze heeft gemist kan dat nu al aanstrepen in zijn agenda.
De fotograaf van dienst heeft dit treffen erg veel gevlogen en bijgevolg weinig tijd gemaakt om plaatjes te schieten. Maar laat dit vooral aantonen hoe mooi dit laatste treffen van het BiGGS seizoen wel was. De afwezigen hebben zoals altijd ongelijk. Ondergetekende kijkt al uit naar een volgende editie in 2024.

Met vliegende groet, Bert

Foto's treffen Someren - MVC de Valken