Nieuwsbrief 15 januari 2018

15/01/2018 - Namens het bestuur wensen we eerst en vooral alle leden en hun familie, een gelukkig en gezond 2018 ! Dit aangevuld met mooie vluchten en veel plezier.

Hoe snel kan een jaar voorbij zijn? Volgens mij gaat het ieder jaar een beetje vlugger. BiGGS-2017 startte met de algemene ledenvergadering in februari te Sint-Truiden. In maart de laatste hand leggen aan onze vliegende machines zodat ze eind april klaar stonden voor het eerste Biggs-treffen 2017 in Odoorn. Eind mei werd er luidkeels over dat vliegmashjien-zonder-stèrt gezongen te Tongeren. In juni stond de ploeg van Sittard ons al op te wachten. Eind juli waren de hammetjes in Pottes klaar: lekker hé. Augustus was een leerzaam treffen in Grevenbroich: meerdere piloten onder ons hadden een leuk spelletje ontdekt. Het was iets met een klein vliegtuigje dat rond draaide en een gevaarlijk drankje…Amai, wat was dá. September bracht ons Lommel, en als afsluiter een weekje Biggs te Sint-Truiden. Terug bij af. De cirkel is weer rond. Laat ons hopen dat 2018 minstens evenveel vlieg- en ander plezier brengt. De agenda voor 2018 is in ieder geval weer veelbelovend, en met de nieuwe locaties zoals Ter Apel en Battice is de nieuwsgierigheid al getriggerd.

Voorjaarsmeeting

In de nieuwsbrief van 13 oktober kon U al lezen dat het Biggs-bestuur op zoek was gegaan naar een extraatje. Neen, niks eetbaar of in vloeibare vorm. Daar hebben we de laatste dagen al in overvloed van genoten. Ook niet met de bedoeling om er een heus extra vliegtreffen van te maken, eerder om elkaar eens terug te zien na al die maanden. Wetende dat het laatste treffen dateert van september, en het eerste echte Biggs-treffen 2018 pas start op 27 april in Odoorn, zijn de 7 herfst- en winterachtige maanden toch wel lang om zomaar te overbruggen. Vandaar het idee om er iets tussen te creëren, zodat jullie toch eens een dagje gezellig kunnen samenkomen om bij te kletsen, of te praten over bouwprojecten, of iets anders, en dat op een +/- centraal gelegen terrein, of toch bijna centraal. Het ligt in de Benelux, dus dan is het niet ver rijden. Dit doen we op zondag 18 maart. Onze vrienden van de Limburgse Pampa Model Fighters uit het zonnige Helchteren verwachten ons vanaf 10u00, tot… zondagavond.

Nsws2018-01-15.01.jpg

Voor de niet-piloten en/of vierpotige vrienden wordt die dag ook gezorgd. Hoe en wat blijft nog even een verrassing, maar wandelschoentjes zijn handig. Dit was géén tip!

Om alles een beetje in te schatten qua opkomst en belangstelling voor deze dag, vragen we vriendelijk om even in te schrijven vóór eind februari. Kleine moeite - grote hulp voor ons. Vóór je kan inschrijven voor deze meeting moet je uiteraard eerst je BiGGS lidmaatschap verlengen, maar dat spreekt voor zich. Praktische details vind je in de volgende nieuwsbrief. Tot dan, en niet vergeten in te schrijven hé.

Nsws2018-01-15.02.jpg

Naamplaatjes

Wij werden in kennis gebracht van een nieuwtje in het Duitse modelvlieggebeuren (dankjewel Jeff). Het Deutsche Modellflieger Verband verlangt sinds 1/10/2017 een metalen naamplaatje in ieder modelvliegtuig dat hoger dan 100meter zou kunnen vliegen. Ik denk dat de meeste van onze leden wel eens boven die 100 meter gaan... Uiteraard spreken we hier over een Duits gegeven, maar meerdere van onze leden zijn wel eens te gast op een Duitse locatie en horen dus in orde te zijn met deze regel. Los van deze Duitse verplichting, vind ik deze regel meer dan normaal dat de eigenaar gecontacteerd kan worden na verlies van zijn/haar toestel. Een onverwoestbaar metalen plaatje brengt soelaas. Om onze leden van alle gemakken te voorzien (wat een service hé) , werd er een mooie afspraak gemaakt met een Nederlands Graveerbedrijf. Eigenaar Bas is zo vriendelijk om onze leden een korting van 10% te schenken op ieder naamplaatje. Even de code "BIGGS" vermelden in uw Email, en de korting wordt netjes meegenomen. Een plaatje van 62mmx25mm komt op €6,00 - €0,60 korting = €5,40. Verzendkosten zijn €2,25. Uiteraard zijn jullie helemaal vrij in de keuze van wel- of geen naamplaatje. Niemand wordt hiertoe door ons verplicht. Mocht je belangstelling hebben kan je hier de link vinden. Wat hoort op het plaatje te staan: naam, adres, telefoonnr en persoonlijk KNVVL- , VML- of AAM aansluitnummer. Neem per mail contact met Bas-Blitzz op info@blitzz-graveerwerk.nl en geef je gegevens door, en vergeet de BIGGS-kortingscode niet!

Inschrijvingen

Denk er aan om zeker voor 31 januari de verlenging van je lidmaatschap in orde te maken. Bij aanmeldingen na die datum komt er € 10 administratieve kost overheen. De eerste betalingen zijn al binnen, maar het betreft niet enkel de betaling van het lidgeld. Daarom ook inloggen op de website en in je account het gewenste basistype lid kiezen. Let op!: er moet nu een keus gemaakt worden tussen alle treffens inclusief of exclusief camping gebruik. Daarnaast je vliegbond gegevens invullen met het registratienummer. Mocht je niet aangesloten zijn bij een vliegbond dan de familiale/wettelijke aansprakelijkheid verzekering gegevens. Meer info vind je in onze vorige nieuwsbrief.

Uitziend naar jullie massale aanwezigheden op de Treffens in 2018,
groet ik jullie, Marcel