Nieuwsbrief 05 februari 2024

05/02/2024 - "De blaadjes krijgen bomen" zong Jan de Wilde in zijn vrolijk lentelied. Zo ver zijn we helaas nog net niet, maar wat mij betreft mag het er stilaan gaan aankomen.

Inschrijving PMF is geopend

Voor ons eerste treffen, dat van PMF kan je je inschrijven. Voor de camping heeft de club voor een oplossing gezorgd bij de hondenschool. Bij de info over het treffen vind je er meer over terug. We kijken er al hard naar uit om samen het seizoen weer op gang te trappen.

Inschrijvingen treffens

We krijgen regelmatig de vraag waarom je je (bijvoorbeeld tijdens de kerstvakantie) nog niet kan inschrijven voor alle treffens van het komende seizoen. Onze website is achterliggend een mini-webshop die bij houdt of je gaat camperen, eten, ...
Dus zolang we niet echt alle gegevens van de betreffende club bij mekaar hebben gekregen kunnen we de inschrijvingen niet openen zonder dat er dingen zouden gaan fout lopen. En bij foute inschrijvingen hebben we gemerkt dat de verwarring alleen maar groter wordt voor de betrokken piloot én voor het bestuur. Waarvoor ben ik nu ook alweer ingeschreven? Heb ik het juiste bedrag al gestort?

Lezen tijdens natte dagen

De afgelopen zeven jaar kwam elk voorjaar (en dus ook nu) de vraag voorbij om ons huishoudelijk reglement, ons vlieghandboek en eventueel ook het sleephandboek (als je dat nog hebt liggen) te lezen. Ik heb wellicht een bijzonder slecht geheugen (al kan ik me daar niks van herinneren), maar elk voorjaar opnieuw lees ik weer dingetjes waarvan ik denk "ahja zo hadden we dat geregeld". Als we allemaal dezelfde spelregels hanteren wordt het samen vliegen veel makkelijker én leuker.

Flyer-ID en Operator-ID

Als buitenlandse piloot kunnen we best een Flyer-Id en Operator-ID hebben om de modelluchtvaartuigclub waar we te gast zijn geenszins in de problemen te brengen. Hoe dat ook alweer zat vind je terug in deze nieuwsbrief van 2023.

Met vliegende groeten van het bestuur