EOLE-Pottes

Verslag treffen EOLE-Pottes

Heet, heter, heetst. De trappen van vergelijking werden in Pottes op de proef gesteld door het soms te prachtige weer.

Pottes is alweer voorbij !!! Elke keer als Pottes voorbij is schiet me door het hoofd dat het vliegseizoen ook al weer een flink eind is gevorderd. Wat gaat de tijd toch snel. Behalve bij > 35 graden, dan lijkt elke minuut wel uren te duren als verkoeling zoeken de enige opdracht is. Dat we bij BiGGS creatief zijn in het zoeken naar verkoeling tonen onderstaande foto's duidelijk aan:
Pottes2018_heet.png

Maar laten we zeker niet zeuren als het weer in België eens een keertje wat warmer is. Ik zag heel de week blije gezichten en er is flink gevlogen. Bij de Nederlanders mankeerden Ruud, Dick, Arie, Fred (en wellicht nog een aantal anderen) en bij de Belgen waren o.a. de mannen van Mash afwezig. Dit werd deels gecompenseerd door de aanwezigheid van Stefan Schmieder en John Greenfield. Later in de week was er ook een delegatie van Zwartberg die veel heeft gevlogen.

Bij de pechvogels waren dit jaar Marino en Dirk. Hun Nemere en Kruk hebben Pottes helaas niet heelhuids overleefd. Verder heb ik geen grote schades kunnen vaststellen. BiGGS wenst hun alleszins veel succes bij de reparatie van hun kist.

In het weekend had Nathalie voor ons weer geregeld dat we tot 3000 voet AGL in een straal van 1 NM rondom ons mochten vliegen. De meeste sportvliegtuigjes bleven dan ook uit onze buurt, maar het werd een paar keer duidelijk dat niet alle piloten hun Notams lezen. We moeten ondanks de officiële TRA dus steeds waakzaam blijven voor mandragend verkeer, dat is bij deze duidelijk.

Het is bij elk treffen ook weer ontroerend om vast te stellen hoe een relatief klein groepje mensen er voor zorgt dat wij daar kunnen worden ontvangen als koningen. Telkens weer wordt er gezorgd voor de grote tent, de camping, de toilettes, water en elektriciteit, heerlijke maaltijden en nog veel meer. Een heel dikke dankuwel aan gans de equippe van Pottes is dus zeker op zijn plaats.

Ik kijk in elk geval al uit naar volgend jaar, als we hopelijk mogen arriveren voor de 17e versie van ons BiGGS treffen in Pottes.

Met (te) warme groeten,
Bert

Foto's treffen EOLE-Pottes